DOLAR 32,3398 0.16%
EURO 35,1932 -0.04%
ALTIN 2.245,380,10
BITCOIN 2129181-2,43%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

05:19

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maskotların Yapılışını İzlediler

Maskotların Yapılışını İzlediler

ABONE OL
19 Ekim 2021 14:28
Maskotların Yapılışını İzlediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, EXPO 2021 Hatay’ın maskotları olan Defne ve Zeytin’in üretimi için Hatay EXPO Evi’nde gerçekleştirilen amigurumi sanat atölyesinde Hataylı kadınlar ile bir araya geldi.

Hatay EXPO Evi’nde gerçekleştirilen atölyeye Başkan Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da katıldı.

Usta Öğretici Yasemin Kale eşliğinde gerçekleşen atölyede Hataylı kadınlar ile buluşan Başkan Savaş, maskotların yapılışı ile ilgili bilgiler aldı.

SAVAŞ: “DEFNE VE ZEYTİN EXPO’DA KULLANACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ ARGÜMANLARIMIZ

Maskotların EXPO 2021’in önemli sembolleri olduğunu ifade eden Başkan Savaş şöyle konuştu;“ Defne ve Zeytin’in imalathanesindeyiz. Denizli’’den gelen hocamız burada oyuncak sanatı ile Hataylı arkadaşlarımıza bu sanatı öğretiyor. Bu sanatı öğretirken de burası imalathane gibi çalışıyor. Defne ve Zeytin EXPO’da kullanacağımız en önemli argümanlarımız. Bu sanat yüzde yüz pamukla yapılan bir sanat. Kanserojen içermeyen, çocukların rahatlıkla oynayabileceği ve evde bulundurabileceğimiz oyuncaklar. Buradaki arkadaşlarımız ile maskotları yapacaklar. Stantlarımızda bu maskotları EXPO’nun yüzü olarak sizlerle buluşturacağız. Buluştururken hem buradaki arkadaşlarımız kazanacak hem de buradan gelen kazançla ihtiyaç sahibi çocuklarımızın okul masraflarına katkı sağlayacağız. Arkadaşlarımızın ellerine sağlık, kazançları bol olsun.”

Hatay’daki gazella gazella dağ ceylanları hakkında da bilgi veren Savaş, “Maskotumuz da gazella gazella dağ ceylanlarımız. Dağ ceylanlarımız Lübnan sınırında yaşıyor. Bizim de Kırıkhan Afrin sınırında bir bölgede yaşıyorlar. İlk tanışmamızda elli civarlarındalardı. On yıl içerisinde bin 200 küsür civarında oldular. Hatay halkı bu dağ ceylanlarına çok iyi bakıyorlar. Bunlar narin, sempatik ve çok güzel hayvanlarımız. Nesilleri tükenmekte olan dağ ceylanlarımızı ayakta tuttuk ve onların nesillerinin devam etmesi için sayılarını arttırdık. İstedik ki bunlar bizim görünen yüzümüz olsun” diye konuştu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.