DOLAR 32,5963 0.12%
EURO 35,0144 0.43%
ALTIN 2.418,69-0,17
BITCOIN 2096862-3,39%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Samandağ Biberinde Son Hasat

Samandağ Biberinde Son Hasat

ABONE OL
3 Eylül 2021 12:58
Samandağ Biberinde Son Hasat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ’ın meşhur biberinin hasadı gerçekleştirildi. Samandağ biberi, hem içerdiği lif kaynağı hem de kilo verdirme özelliği nedeniyle çok sık tercih ediliyor.

Hatay’ın doğal güzelliğiyle ön plana çıkan illeri arasında yer alan Samandağ’da ilçede yetişen ve kilo verdirme özelliği nedeniyle meşhur olan, acı Samandağ biberinin son hasadı, geniş bir katılımla yapıldı. Biber hasadına AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da katıldı.

Yayman, ilçede yaygın olarak yetişen biberde hasadın sonuna yaklaşılması nedeniyle düzenlenen etkinlikte, bir tarlada biber topladı. Yayman, yılın son hasadında çiftçinin yanında olmak istediklerini belirtti.

“ŞİFA DEPOSU BİR ÜRÜN”

İlçede yetişen biberin “şifa deposu olduğunu ifade eden Yayman, şunları kaydetti: “Samandağ biberi lezzeti ve inceliğiyle hem ilçemize hem de Hatay’a girdi sağlayan önemli ürünlerimizden bir tanesidir. Salgın süreci tarımın, üretmenin, çalışmanın önemini ortaya çıkardı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla dünyanın geleceğinin tarımda olduğu ve dünyada ne kadar önemli olduğunu keşfettik. Samandağ biberinin tanınırlık ve bilinirlik bakımından artık daha çok tanıtacağız, insanların bu biberi daha çok tüketmesini sağlayacağız.

KAYMAKAM KÜTÜK: “DAHA DA TANITMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Kaymakam Murat Kütük de Samandağ biberinin hak ettiği bilinirliliğe ve değere ulaşması için çalışacaklarını belirtti.

Çiftçi Semira Yüksek de küçük yaştan itibaren biber üretimi yaptıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Yayman ve Kütük’e teşekkür etti.

SAMANDAĞ BİBERİNİN FAYDALARI NELERDİR?

En acı biberlerden birisi olması ile bilinen Samandağ biberinin sağlığa da pek çok faydası bulunmaktadır. Yüksek miktarda C vitamini içeren Samandağ biberi vücudun bağışıklık sistemini dengeler. Buna göre özellikle soğuk kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıkların başlangıcında döneminde Samandağ biberi tüketmek hastalıkların ilerlemesini de önler. Samandağ biberi damarlarda pıhtılaşan kanı çözerek genel ağrıları da giderebilir. Metabolizmayı hızlandıran Samandağ biberi lif içeriği yüksek olduğu için kabızlığı gidermektedir. Cildin parlak ve sağlıklı bir şekilde görünmesini sağlayan Samandağ biberi kolesterol seviyesini de düşürmektedir. Samandağ biberi yağ yakma özelliği nedeniyle hızlı bir şekilde kilo verilmesini sağlar. Akciğer sağlığı için önemli olan Samandağ biberinin balgam söktürücü bir özelliği de bulunmaktadır. Samandağ biberi vücudu hastalıklara karşı korumaktadır. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.