DOLAR 32,3800 0.18%
EURO 35,0303 -0.19%
ALTIN 2.324,550,23
BITCOIN 2263139-0,59%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi Cadde Canlanacak

Tarihi Cadde Canlanacak

ABONE OL
26 Ekim 2021 12:12
Tarihi Cadde Canlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın talimatları ile projelendirilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası Ankara Genel Müdürlüğü ve Adana Bölge Müdürlüğü, Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesi iş birliği ile yürütülen Kurtuluş Caddesi restorasyon çalışmalarında 3. Etap başladı. 

 Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya’nın tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla sürdürülen Kurtuluş Caddesi Restorasyon Projesi’ndeki 3. Etap çalışmalarının başladığını, restorasyon alanından duyurdu.  Başkan Yılmaz’a çalışmalara yaptığı denetimler esnasında HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, AK Parti Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Eren, Gençlik Kolları Hatay İl Başkanı Mustafa Alkaya, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları eşlik etti. 

Başkan Yılmaz 3. Etap çalışmaları hakkında bilgiler aktardığı denetim esnasında şu görüşlere yer verdi:  “Dünyadaki 23 Medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapan Medeniyetler Şehri Antakya’mızın en önemli değerlerinden biri olan ve dünyada ilk ışıklandırılan cadde olarak kabul edilen Kurtuluş (Herod) Caddesi’ni tarihteki ihtişamına ve hak ettiği görünüme kavuşturmak, yeniden canlandırmak amacıyla başladığımız çalışmalarımızda 3. Etaba başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

3. Etap kapsamında Uzun Çarşı girişinden Affan’a kadar olan bölüm arasında yer alan tarihi yapıların cephe iyileştirme ve sağlıklı bir görünüme kavuşturma çalışmaları başlamış bulunuyor. Çalışmalarımızı Kurtuluş Caddemizdeki esnafımızın işlerini aksatmadan gerçekleştiriyoruz. Başta Kurtuluş Caddesi sakinleri ve esnafı olmak üzere, projenin memleketimize ve milletimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.