DOLAR 32,6261 0.42%
EURO 34,9411 0.02%
ALTIN 2.511,461,11
BITCOIN 1965752-1,64%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
30 mahalleye ilk müdahale su tankı

30 mahalleye ilk müdahale su tankı

ABONE OL
18 Haziran 2021 16:04
30 mahalleye ilk müdahale su tankı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Valiliği tarafından Hatay ilimizde yangına hassas 30 mahalleye Traktöre monteli su tankı dağıtımı gerçekleştirildi.

Hatay Serinyol Fidanlık Müdürlüğünde gerçekleşen Su tankı dağıtımına Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Hatay Orman İşletme Müdürü Osman Koç, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, Dörtyol İşletme Müdürü Hüsnü Çelik, Jandarma Alay Komutanı Emrullah Büyük ve muhtarlar katıldı.

KOÇ: ORMAN YANGINLARINDA İLK MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç,  “Hatay ilimiz Akdeniz bölgesinde bulunmakta ve yangına hassas bir bölge, biliyorsunuz gecen sen Hatay ilimizde 3 büyük yangın meydana geldi. Bu yangınları yoğun bir çalışma ile söndürdük.  Orman yangınlarında ilk müdahale çok önemli, sizlere dağıtımını yaptığımız traktöre monteli su tankları ile mahallerinizde meydana gelen orman yangınlarında ilk müdahaleyi yapabilmenize olanak sağlayacaktır ve yangınların büyümeden söndürmemize yardımcı olacaktır. Tüm halkımıza hayırlı olsun, Yangınsız bir sezon diliyorum “dedi.

İZCİ: YANGINSIZ BİR YIL GEÇİRMEYİ DİLİYORUM

Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci de konuşmasında, “Hatay’ın yangına hassa bir il olduğunu, bu yüzden yangına erken müdahale edebilmek için Valiliğin büyük katkıları ile yapmış oldukları proje ile özel yapım 30 adet su tankını belirlenen mahalle muhtarlarına tesliminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Vali Yardımcısı İzci bir arasözdeki tüm özelliklerin de bulunan, 3 ton su taşma kapasitesine sahip tankeri, 30 mahallenin yangına ilk müdahalede etkili mücadelede kullanılacağını belirterek yangınsız bir yıl geçirmeyi temenni etti.

Konuşmaların ardından su tankerleri kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Su tankerleri 30 mahalle muhtara teslim edildi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.