DOLAR 32,5757 0%
EURO 34,9462 0.03%
ALTIN 2.427,05-0,10
BITCOIN 2158749-0,12%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
GASTRONOMİK ŞÖLEN!

GASTRONOMİK ŞÖLEN!

ABONE OL
31 Ağustos 2021 09:22
GASTRONOMİK ŞÖLEN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Hatay’ın, yöresel lezzetleri sadece tadıyla değil görsel şöleniyle de kendine hayran bırakıyor. Evlerin damlarına serilen kurutmalık biberler, sadece tadın değil görsel zevkinde önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

BİBER HASADI VE SALÇA SEZONU MANZARALARI

Hatay’da devam eden biber hasatları sonrası, evlerine çuval çuval kırmızı biber alan vatandaşlar, salça biber ve toz biber yapmak için kolları sıvadı. Acı ve zorlu yolculuk sonunda kurutulmaya hazırlanan biberler, evlerin damlarında, avlularda, kapı önlerinde hatta işyerlerinde ve sokaklarda kurutmaya yatırılıyor. Yaşattığı görsel zevkin yanı sıra kuruduğunda bin bir yemekte kullanılarak damaklara da zevk yaşatan biberler, Hatay’ın neden gastronomi şehri olduğunun en ince örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

HATAY MAVİ AMA DAMLAR KIRMIZI

Diğer yandan son günlerde özellikle kırsal alanlarda her 10 evden 5’inin damında görebileceğiniz kurutmalık biberler, sosyal medyanın da gündemine oturuyor. Aşılanma da yüzde 75’i gören Hatay’ın bu durumla mavi kategoriye geçtiğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya esprili şekilde cevap veren Hataylılar, “Hatay’da kırmızı olan yerler, kırmızı biberler sayın bakanım” ve “Hatay mavi olabilir ama damlar kırmızı sayın bakanım” yorumlarında bulundu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.