DOLAR 32,3451 0.28%
EURO 35,1368 -0.02%
ALTIN 2.309,121,40
BITCOIN 22832532,18%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi Uzun Çarşı Çatıları ARTIK TAMAMLANMALI!

Tarihi Uzun Çarşı Çatıları ARTIK TAMAMLANMALI!

ABONE OL
3 Kasım 2021 14:03
Tarihi Uzun Çarşı Çatıları ARTIK TAMAMLANMALI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın tarihi çarşısı olan ve alışverişin yanı sıra turistlerin de akın ettiği Tarihi Uzun Çarşı, yarım kalan restorasyon sonrası çözüm bekliyor. Belli başlı kısımlarında çatıları onarılan ve güzelleştirilen çarşının, birçok noktasında ise çadır ve kovalarla önlem alınıyor.

KIŞ GELDİ, YAĞMURLAR BAŞLADI

İnsanların alışveriş yaparken ve çarşıyı gezerlerken rahat etmesi istenilen ve bu kapsamda restorasyon çalışmaları başlatılan çarşıda, çalışmalar adeta yarım kaldı. Çatılarının bazıların onarılan çarşıda, onarımdan uzak kalan bölümler ise çözüm bekliyor. Kasım ayının gelmesi ve yağmurlarla birlikte çadır ve kovalarla önlem almak zorunda kaldıklarını söyleyen esnaf, yetkililerden bir an önce çalışmaları tamamlamasını istiyor.

ÜRÜNLERİMİZ KIŞIN ZARAR GÖRÜYOR

Esnaf olarak pandemi döneminde yeterince zarar gördüklerini vurgulayan çarşı esnafı, “Zaten zor durumdayız, bir de yağmurlar başladı. Çatılar da tam onarılmadı, her yağmurda ürünlerimiz ciddi oranda zarar görüyor, lütfen artık tarihi çarşımız da güzelleşsin bizde esnaf olarak rahat edelim” diye konuştular. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.