DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0599 -0.1%
ALTIN 2.324,610,24
BITCOIN 2265056-1,72%
Hatay
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bebek Beşiği Değil MİNYATÜR BEŞİK!

Bebek Beşiği Değil MİNYATÜR BEŞİK!

ABONE OL
28 Ağustos 2021 11:35
Bebek Beşiği Değil MİNYATÜR BEŞİK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da atalarından öğrendiği mesleği bugüne taşıyan 55 yaşındaki ahşap ustası Halil İbrahim Sümer, 45 yıldır ürettiği tahta beşiklere talep azalınca minyatürlerini yapmaya başladı.

Sümer, Antakya ilçesinde tarihi Uzun Çarşı içerisindeki 22 metrekarelik atölyesinde Anadolu kültürünün bir parçası olan ve unutulmaya yüz tutan tahta beşik yapımını sürdürüyor.

Sümer, AA muhabirine dedesi ve babasından öğrendiği mesleğini yaşatmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi.

“ARTIK TEKNOLOJİYE YENİLDİK, EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”

Bir zamanlar her evin vazgeçilmezi olan tahta beşiklerin yerini son yıllarda modern ürünlerin almaya başladığını anlatan Sümer, “Mesleğe başladığım çocukluk yıllarında ağaç işlerine meraklıydım. Dedemden ve babamdan öğrendiğim mesleğimi bu zamana kadar devam ettirdim. Eskiden çok fazla tahta beşik üretiyordum. O zaman hem satışları hem de getirisi güzeldi. Şimdi teknolojiye yenildik. Tercih azaldı ve emeğinin karşılığını alamıyorsun.” dedi.

Sümer, tahta beşiklerin modern ürünlere göre doğal ve sağlıklı olduğunu, hiçbir kimyasal madde içermediğini belirtti.

“MİNYATÜR BEŞİKLERDEN GÜNDE 15-20 TANE SATIYORUM”

Tahta beşiklere olan ilgi azalınca minyatürlerini yapıp satmaya başladıklarını ifade eden Sümer, şöyle konuştu: “Beşik satışlarımız azalınca ne yapabileceğimizi düşündük ve tahta beşiklerin küçüklerini yaparak satmaya karar verdik. Müşterilerimizin bazıları minyatür beşikleri çocuklarına oyuncak olarak bazıları da evlerinde dekor olarak kullanmak için alıyor. Satışlarımız şu an çok iyi. Çok fazla sipariş alıp yapıyorum. Günde 15-20 taneye kadar satıyorum. Allah’a şükür satışlardan memnunum” Sümer, gelişen teknolojiye rağmen çok sevdiği mesleğini sürdürmeye kararlı olduğunu da sözlerine ekledi. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.