DOLAR 32,5308 0.15%
EURO 34,7620 -0.17%
ALTIN 2.486,270,99
BITCOIN 20661324,66%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Suriyeli Yetimler Zeytin Toplama Şenliğine Katıldı

Suriyeli Yetimler Zeytin Toplama Şenliğine Katıldı

ABONE OL
28 Ekim 2021 14:03
Suriyeli Yetimler Zeytin Toplama Şenliğine Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da, Reyhanlı Eğitim Köyü’nde kalan Suriyeli yetim çocuklar için 5. Zeytin Toplama Şenliği gerçekleştirildi.

Yetim Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, “Minik Eller Bereket Topluyor” sloganıyla düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra 22 dönümlük zeytin bahçesinde, aralarında yetimlerin de olduğu 800 Suriyeli çocuk zeytin topladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, şenliğin bu yıl beşincisini düzenlediklerini belirtti.

Zeytinin bereket, bolluk ve barışı simgelediğini ifade eden Gülsatar, “Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz şenlik kapsamında kampüsümüzdeki 800 öğrencimiz, idari erkân ve misafirlerimizin katılımıyla ezgi ve marşlar söyleyip, şiirler okuyup çeşitli gösteriler sergiledikten sonra zeytinlerimizi topladık, burada hem eğitim hem de öğretim hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Zeytin toplama şenliği ile aynı zamanda dünya barışına mesaj veriyoruz. Çocukların ve annelerin ölmemesi için, savaşların son bulması için buradan barış mesajı veriyoruz.” ifadelerini kullandı. Etkinlikte Suriyeli yetim çocuklar, barış dileklerini yazdıkları balonları gökyüzüne bıraktı. Şenlik, öğrenciler ve misafirlerin zeytin hasadı ile son buldu. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.