DOLAR 32,5785 0.11%
EURO 35,0250 0.5%
ALTIN 2.430,420,31
BITCOIN 2093853-3,70%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
“VERGİ VE KESİNTİLERE SON VERİN!”

“VERGİ VE KESİNTİLERE SON VERİN!”

ABONE OL
6 Kasım 2021 11:19
“VERGİ VE KESİNTİLERE SON VERİN!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından TBMM’ye sunulan ve görüşmesi reddedilen ‘Asgari ücrette vergi düzenlemesi, sıfır vergi ve kısmi vergi indirimi’ maddelerinin ardından, parti genel merkezi 81 ilde eş zamanlı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Hatay’da da gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, asgari ücretli vatandaşın da sağlıklı beslenmesi gerektiğini, kışın evlerine domates girmesi gerektiğini söyledi.

“İNSANLAR, KİRA VE FATURALARINI ÖDEYEMEZ DURUMA GELDİLER!”

Asgari ücretli bir vatandaşın değil gezmek, aktivite yapmak, telefon almaya bile hakkı olmadığı bir ülkede yaşadıklarını iddia eden Başkan Parlar, “Asgari ücretli çalışanlar aldığı ücretle kirasını, faturalarını ödeyemez durumda, çocuğuna okul harçlığı dahi verememenin ağır yükü altında olduğunu söyleyen Parlar: “ Asgari ücretlinin Telefon ve araba almaya hakkı yok ama geçmeyeceği üçüncü köprünün yapım parası kendisini açlığa mahkûm eden asgari ücretinden kesiliyor. Asgari ücretli çalışanlar açlığa ve yokluğa mahkûm edilmişken; bir yandan da ağır vergi yükü ile karşı karşıyalar.

Asgari ücret, adı üzerinde en düşük ücrettir. Ve Türkiye’de toplumun en düşük gelire sahip olan asgari ücretlilerden yüksek oranda vergi kesintisi yapılmaktadır. Bir asgari ücretli yılın dört ayından fazla bir sürede sadece vergi ödemek için çalışmaktadır. Öte yandan iktidar 10 yılda beşli çeteye tam tamına 128 kez vergi affı getirmiştir. Her bir kurumda 3’er 5’er maaş alan yandaş bürokratların bu ülkeye vergi ödeyip ödemediği belirsizdir. Yandaş şirketlerin vergi ödememek için mal varlıklarını başka ülkelerdeki banka hesaplarına gönderdiği, uluslararası belgelerce tescillenmiştir. Yandaşından almadığı vergiyi vatandaşından alan tek adam rejimi yandaşın borcunu vatandaşa ödetmektedir. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak tek adam hükümetinin asli görevi haline gelmiştir. Türkiye’de vergi kaçıranlar, vergi affından yararlananlar düşünüldüğünde, açlık sınırı altında yaşayan asgari ücretlilerden vergi kesintisi yapılması en büyük adaletsizliktir” diye konuştu.

“SON ÇAĞRIMIZ, KESİNTİLERE SON VERİN!”

İktidarın asgari ücrette isteneni sağlayıp, vergi kesintisini kaldırmaması durumunda seçimin yakın olduğunu öne süren Başkan Parlar, “Yıllardır bekletilen kanun tekliflerimiz meclise getirilsin ve asgari ücretliden vergi kesintisine son verilsin. Asgari ücret en azından yeni yıla kadar 3 bin 577 TL seviyesine getirilsin. İktidara son çağrımız! Bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa derhal son verilmelidir. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır. Eğer ki iktidar yine bu çağrımıza kulak vermez ise seçim yakındır! Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarımızda; asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, iktidarımızda asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız” şeklinde konuştu. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.