DOLAR 32,6008 0.38%
EURO 34,8032 0.18%
ALTIN 2.505,110,85
BITCOIN 21100635,90%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
2021 LGS’DE EKİN YİNE ZİRVEDE

2021 LGS’DE EKİN YİNE ZİRVEDE

ABONE OL
8 Temmuz 2021 13:17
2021 LGS’DE EKİN YİNE ZİRVEDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 yılı Liselere Giriş Sınavı‘nda (LGS) büyük bir başarı kaydeden Ekin Eğitim Kurumları yine zirveyi kimseye bırakmadı.

Pandemi gölgesinde geçen 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda gerçekleşen Liseye Giriş Sınavında (LGS) öğrencilerin bu zorlu sürecini en iyi şekilde değerlendiren Ekin Eğitim Kurumları sıkı, başarılı ve en iyi kadrosuyla Hatay’da en iyi puanları alan öğrencileri çıkarmanın gururunu yaşıyor. Gerçekleşen sınavda ülke genelinde net ortalamalarının düşmesine rağmen bünyesinde eğitim gören öğrencilerin yüksek net yapmasını ve tercih döneminde en nitelikli okulları seçebileceğini söyleyen Mehmet Karasu Ekin Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada:  Bilindiği üzere 2021 Liselere Giriş Sınavı (LGS) son yılların en zor ve en seçici sınavı olmuştur. Özellikle Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alanında net ortalamaları düşüş göstermiştir. Bu nedenle öğrenciler daha düşük bir puanla daha iyi bir yüzdelik dilimi elde etmişlerdir.

Sınav zorlu ve seçici olmasına rağmen Ekin Öğrencileri aldıkları puanlarla yüksek başarı elde etmişlerdir. Öğrencilerimizin yüzdelik dilimlerinden anlaşıldığı gibi Hatay ve çevresinde nitelikli okullara yerleşecek öğrencilerin önemli bir kısmı Ekin Eğitim Kurumlarında eğitim alan öğrencilerimizden oluşacaktır.

2021 LGS ‘ye göre öğrencilerimizin elde ettikleri yüksek başarı Ekin Eğitim Kurumları için gurur vericidir. Gurur tablomuzu büyük bir iftiharla kamuoyu ile paylaşıyoruz;

Alınan bu sonuçlarla çok sayıda öğrencimiz sınavla alan nitelikli okullara yerleşmeye hak kazanmıştır. MEB ‘in açıkladığı tercih listelerine göre ilçeler de sınavla alan nitelikli okullar arasına yenileri eklenmiştir. Böylece sınavla alan öğrenci kontenjanı artmıştır.

Bu veriler göz önünde tutulduğunda Antakya ve çevresinde onlarca hazırlık kurumu arasında Ekin Eğitim Kurumları kitlesel başarıda öncü kurum olmayı sürdürmüştür. Ekin Öğrencilerinin elde ettiği başarı tesadüf değildir. Ekin Eğitim Sisteminin öğrencileri tek tek kuşatan, bireysel farklılıkları gözeterek öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve motive eden yapısı elde edilen başarının teminatıdır. Bilimsel ve donanımlı eğitim ortamı, özverili ve alanında uzman öğretmen kadrosu, nitelikli ve çok yönlü yayınları, verimli ve donanımlı rehberlik servisinin çalışmaları; öğrencilerin bu başarıları elde etmelerinde belirleyici unsurdur.

2021 LGS tercih işlemleri resmi olarak 5 Temmuz ile 16 Temmuz arasında yapılacaktır. Ekin Rehberlik Servisi en doğru tercih için tüm hazırlıkları tamamlamıştır. Tüm öğrenci ve velileri tercih listelerini oluşturmak için Ekin Eğitim Kurumlarına davet ediyoruz.

Ekin öğrencilerinin 2021 LGS ’de elde ettiği bireysel ve kitlesel başarıda emeği geçen herkese ve özellikle Ekin’in fedakar öğretmenlerine ve çalışanlarına teşekkür ederiz. Öğrencilerimize ileriki öğrenim hayatlarında başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.