DOLAR 32,3849 0.16%
EURO 34,9779 -0.28%
ALTIN 2.324,270,22
BITCOIN 22761680,27%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kent Merkezi İçin GERİ SAYIM!

Kent Merkezi İçin GERİ SAYIM!

ABONE OL
23 Kasım 2021 15:30
Kent Merkezi İçin GERİ SAYIM!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’daki Vakıf İş Hanı alanının kent meydanına çevrilmesi için tanıtım etkinliği düzenlendi. Aynı zamanda gerçekleştirilen Antakya Köprübaşı Kent Meydanı ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması’nın ödülleri düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

HATMEK Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine siyaset, akademi, sanat ve iş dünyasından çok sayıda konuk katıldı.

YARIŞMAYA 58 PROJE KATILDI

Uzun zamandır merakla beklenen ve 58 projenin katıldığı yarışmada birbirinden değerli tasarımlar, aralarında akademisyenler, mimarlar, şehir plancıları ve arkeologların yer aldığı jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi. Tasarımlar jüriler tarafından dört değerlendirme etabından geçti ve Antakya için büyük önem taşıyan yarışmayı ekip temsilciliğini Mimar Ervin Garip’in yaptığı proje kazandı.

LÜTFÜ SAVAŞ HAKLI GURURUNU YAŞADI

Yarışmaya konu olan alanın Antakya’ya kent meydanı olarak kazandırılmasında büyük pay sahibi olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın konuşmasında haklı gurur ve mutluluk vardı. Projenin hayata geçmesinde özveriyle mücadele eden ve önüne çıkartılan zorluklara rağmen ısrarla devam eden Savaş, 13 medeniyet ve 27 kültürün nefes aldığı bir kente hizmet etmenin sorumluluk getirdiğini belirtti.

“HATAY HALKININ PARASINI DOĞRU ŞEKİLDE KULLANMAK İSTEDİK”

Vakıf İş Hanı’nın yıkılmasından heyecan duyduğunu aktaran Savaş, “Bina yıkılınca hepimiz heyecanlandık. Sayın Valimiz de bize destek verdi. Anlaşmazlık durumu ortaya çıksa da işin peşini bırakmadık. Çünkü Hatay halkının parasını doğru şekilde kullanmak istedik. Valiliğimiz ve Antakya Belediyesi ile birlikte işin sonuna geldik” ifadelerini kullandı. Yarışmanın düzenlenmesine katkı sunan İbrahim Seyfittinoğlu için de ayrı bir parantez açan Savaş, “Gerek spor gerek diğer konularda iş insanlarımız Recep Atakaş ve İbrahim Bey bize hep destek oluyor. Bu işte de en çok koşan ve yorulan İbrahim Bey oldu. 24 jüri, 58 projeyi tek tek inceledi. Hocalarımız çok emek verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.

Başkan Savaş, projenin içinde yer alan Asi Nehri ve HBB’nin projeleri ile ilgili de konuştu.

“BUNDAN SONRADA DA BİRBİRİMİZE SARILARAK YÜRÜYECEĞİZ”

Asi Nehri’nin 6 yıl önceki ve şimdiki halinden bahseden Savaş, “Asi’nin 6 yıl önceki halini herkes biliyor. Burası nazik ve birikimli bir şehir. Burada her renk var. Özellikle son 10 yıldaki zorlukları hep birlikte yendik. Bundan sonrada da birbirimize sarılarak yürüyeceğiz. Kırsaldaki üreticilerimiz S.O.S veriyor. Kırsal kalkınma projelerimizle onlara destek veriyoruz. Eski Antakya sokaklarındaki sağlıklaştırma projemizle bölgeyi turizm merkezi yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

Savaş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: Başkan Savaş sözlerine son vermeden önce, yapılacak olan meydana Antakya Atatürk Kent Meydanı adını vereceklerini söyledi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.