DOLAR 32,5138 -0.11%
EURO 34,7894 -0.24%
ALTIN 2.427,06-0,11
BITCOIN 21552280,00%
Hatay
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
17. Antakya Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri başladı

17. Antakya Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri başladı

ABONE OL
29 Ekim 2021 13:21
17. Antakya Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

17. Antakya Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri &Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşması açılış töreniyle start aldı.

Hatay Mimarlar Odası bahçesinde gerçekleşen etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, eşi Nazan Savaş, Türkiye Yazar Sendika Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, Edebiyatçılar, Yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

KARASU:  İNSANLARIMIZI HER YAŞTA, SANATIN GÜZELLİĞİ İLE SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜYLE TANIŞTIRMAK GEREK

Açılış töreninde konuşma yapan Türkiye Yazar Sendika Antakya Temsilcisi ve Aalen-Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu, 1998 yılından bu yana, 23 yıldır bölgemizde, kentimizde bu aktiviteleri yaptıklarını söyledi.

Sanat, aydınlanma ve demokrasi kültürünün yerleşmesinde en büyük katkıyı sunduğunu dikkat çeken Karasu, “Bu bakımdan özellikle eğitim kurumlarından sanatsal, etkinlikler olanaklar ölçüsünde daha fazla yer vermek gerekir. İnsanlarımızı her yaşta, sanatın güzelliği ile sanatın birleştirici gücüyle tanıştırmak gerek.

Bu coğrafya, insanların barış kültürü içinde, sevgi ve dostluk ortamında bir arada yaşadığı eşsiz bir coğrafyadır. Akdeniz coğrafyasının kültürüne emek vermiş yaşar Kemal, Ali Yüce, Ayla Kutlu, Süleyman Okay, Yılmaz Güney, Rahi Su, Sabahattin Yalkın, Mehmet Aksoy ve adlarını sayamadığım onlarca değerimizi ben buradan saygıyla selamlıyorum.  Önümüzdeki buluşmalarda yine birlikte olmak dileği ile bugünün mutluluğunu bizimle paylaşan tüm sanat dostlarını yürekten selamlıyorum” dedi.

SAVAŞ: KARASU ÇİFTİNE TEŞEŞÜKKÜR EDİYORUM

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, Karasu çiftinin özelliğidir. Hatay’da sanatı, kültürü taşıyan ve bizlere rehberlik yapan hem Nebihe, hemde Mehmet Karasu hocama Hatay adına teşekkür ediyorum. 17. Antakya Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri &Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşmasının başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlik verilen kokteyl son buldu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.