DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0781 -0.15%
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN 22896801,31%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İktidar tarım sektörünün sorunlarını görmezden geliyor”

“İktidar tarım sektörünün sorunlarını görmezden geliyor”

ABONE OL
29 Haziran 2021 11:54
“İktidar tarım sektörünün sorunlarını görmezden geliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun, tarım sektörünün sorunlarının görmezden gelindiğini söyledi. Başkan Coşkun yazılı açıklamasında, “Dışarıya bağımlı olmadan üretebilen, vatandaşının gıda ihtiyacını zamanında, uygun şekilde karşılayabilen ülkeler bir adım öne çıktı. Oysa ülkemizde iktidarın tarım sektörünü görmezden gelmesi, sorunlarına duyarsız kalması, yeterli desteği vermemesi ve işin kolaycılığına kaçarak içeride üretimi teşvik etmek yerine gümrük vergilerini de kaldırarak ülkemizi adeta bir ithalat cenneti haline getirmesi yüreklerimizi burkuyor. Bütçenin sadece yüzde 2’si oranında tarıma ve çiftçiye doğrudan destek ayıran iktidar, yeri geldiğinde ithalatı kolaylaştırıp ihracatı kısıtlayarak çiftçiye nefes alanı bırakmamıştır. Ülkenin pek çok sorununun kaynağı, iktidarın halktan kopuk ve çiftçiden, işçiden, memurdan, emekliden bihaber saraylara hapsolmuş yönetimsizlik anlayışıdır” dedi.

“BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEK İÇİN ÇİFTÇİYİ, HALCİYİ BİLE TERÖRİST İLAN ETTİLER”

Coşkun, “Hatta son üç yıldır iktidar dönem dönem kendi vatandaşını, çiftçisini, halcisini, neredeyse vatan haini, terörist ilan etti. Yani kısaca iktidar, kendi plansızlığının, beceriksizliğinin, ağır faturasını çiftçiye, halciye, depocuya yükledi. Her türlü imkânsızlığa rağmen üretim yapmak isteyen çiftçimiz, ürettiği ürünü değerinde satamaz, emeğinin karşılığını alamaz ve borcunu ödeyemez duruma düşürüldü. Tarım aletleri, traktörü, toprağı, hayvanları haczedildi. Borç sarmalında debelenir hale getirildi… Her türlü zorluğa rağmen çiftçimiz sevgiyle, hoşgörüyle üretmeye, ülkeye değer katmaya devam ediyor. 84 milyon insanımızı besleyen çiftçilerimiz ile gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“İNSANA VE DOĞAYA SAYGILI, KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR TARIM POLİTİKASI”

Başkan Coşkun, “Ülkemizin ve çiftçimizin sorunlarının çözülmesinin tek yolu, sorunları ve çözümleri bilen, iyi planlanmış politikalara sahip, liyakatlı kadrolardan oluşan bir iktidar, DEVA iktidarı olacaktır.  DEVA Partisi’nin “insana, toprağa, çevreye saygılı, üretici ve tüketicinin haklarını koruyan; sağlıklı ve sürdürülebilir üretimi esas alan; veriye ve bilime dayalı; yüksek katma değer üreten” bir tarımsal üretim yaklaşımını benimsiyoruz ve insanımızın gıda güvenliğinin teminatı olacak iyi eğitimli çiftçilere sahip bir Türkiye arzu ediyoruz” ifadelerinde bulundu. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.