DOLAR 32,3721 0.16%
EURO 34,9730 -0.29%
ALTIN 2.323,990,21
BITCOIN 22761680,27%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HEROD bilim şenliği başladı

HEROD bilim şenliği başladı

ABONE OL
15 Ekim 2021 13:21
HEROD bilim şenliği başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen “HEROD Bilim ile Aydınlanıyor” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri törenle başladı.

Antakya Belediyesi Bilim Merkezi’nde bilim şenliğinin açılışına AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, AK Parti İl Kadın kolları Başkanı Zehra Eren, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TECİMEN: ŞENLİK 3 GÜN SÜRECEK

Törende konuşma yapan Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen,

“Antik çağla meşalelerle aydınlatılan “HEROD” günümüzdeki adıyla Kurutuluş caddesini bilim ile aydınlatma gayesi ile yola çıktığımız ve TÜBİTAK tarafından 40007 bilim şenlikleri kapsamında desteklenen “HEROD bilim ve Aydınlatıyor” projesi Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına yazılmış olan ve Hatay Bilim ve Sanat Merkezi Matematik Öğretmen Onur Kırık yürütücülüğünde gerçekleştirilen bir proje hoş geldiniz” dedi.

Projemiz Türkiye’de destek alan 53 projeden biri olup, 14-15-16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 25 atölye, konferanslar ve öğretmen çalıştaylarıyla devam edeceğini ifade eden Tecimen, “Projemiz el emeği göz nuru bir proje olup başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Mesut Çerko’ya, İlçemiz adına eğitim projelerine desteklerini esirgemeyen proje paydaşımız  Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz’a,, Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alper Yıldırım’a, Antakya İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Osman Şevket İyi’ye, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Tuncay Yurtsever’e, Proje yürüttüğümüz Onur Kırık’a, projemizi kabul edip bu etkinlikleri düzenlememizi sağlayan TÜBİTAK ve kıymetli yetkililerine ve yoğun gündemleri olmasına rağmen bizlere zaman ayıran kıymetli Akademisyenlerimize ve Antakya Bilim Merkezinin çok kıymetli öğretmenlerine ayrıca, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve idarecilerinin bu sene içerisinde hazırlamış oldukları TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesini İlçemize kazandıran Müdür Kemal Kalkan ve öğrencisi Müge Yurd’a, Hatay’ımıza Teknofest’e temsil eden Mustafa Kemal Kalkan ve öğretmeni Duru Bilgil’e de teşekkür ediyorum” dedi.

YILMAZ:HEROD CADDEMİZİ BİLİMİN IŞIĞI İLE AYDINLANACAK

Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz da konuşmasında, Antakya’mızın tarihi değerlerinden HEROD (Kurtuluş) caddemiz, meşaleler ile ışıklandırılan ilk cadde olma özelliğini taşımaktadır. Yapacağımız etkinlik ile gençlerimiz tarihi HEROD caddemizi bilimin ışığı ile aydınlatacaklarını söyledi.

Sayın Cumhurbaşkanımız belirttiği gibi “Bilimin, araştırmanın, geliştirmenin ve yenilikçiliğin kök salmadığı bir şehrin, diğer alanlarda hedeflerine ulaşması mümkün değildir” Antakya’mızı bilimle, sanatla, yeniliklerle buluşturacak geliştirmeye devam ediyoruz. Üç sürecek olan bilim şenliğimizin en önemli özellikleri, okul öncesinden, üniversite mezunlarına kadar tüm öğrencilerimize yönelik olması ve değerli öğretmenlerimizin de katılımıyla çalıştaylar düzenlenecek olmasıdır. Bilim şenliklerini faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Törende ayrıca Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal birer konuşma yaparak duygularını ifade etti. Açılış ardından protokol üyeleri bilim şenliği gezerek öğrenciler le sohbet ettiler. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.