DOLAR 32,5907 0.34%
EURO 34,8572 0.32%
ALTIN 2.503,390,78
BITCOIN 20990031,22%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
GAZİLER ONURLANDIRILDI

GAZİLER ONURLANDIRILDI

ABONE OL
18 Nisan 2019 08:45
GAZİLER ONURLANDIRILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kore Gazileri onuruna yemek verildi.

Antakya Gastronomi Evindeki yemeğe Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Albay M. Şükrü Tandoğan, Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşeliği Savunma Ataşesi Dz. Kur. Albay Jaesic Park, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı M. Ramiz Bakır ile Gaziler katıldı.

BAKIR: GÜNEY KORE SAVUNMA ATAŞERİ VE HEYETİNİ HATAY’DA AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ

Yemekte konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı M. Ramiz Bakır, “Kadim dostluğun en anlamlılardan birisi olarak algıladığımız bu buluşmanın manevi hazzı ile sizleri derin saygıyla selamlıyor, başta kardeş ülke Güney Kore’nin müstesna Güney Kore Savunma Ataşeri ve heyetini Hatay’da ağırlamaktan mutluyuz” dedi.

Güney Kore ile Türkiye arasında 69 yıldan bu yana giderek güçlenen bu dostluk ve kardeşlik örneğine, gönül tarlasına ekilen sevginin en güzel ve en önemli timsali olmakla birlikte Volter’i ve Ömer Hayyam’ı doğrulamakta olduğunu belirten Bakır, “Güney Koreli dostlarımızın toprak bütünlüklerinin ve bağımsızlıklarının saldırıya uğradığı ve zora düştüğü bir anda, Türk Tugayı Komutanı General Tahsin Yazıcı önderliğin binlerce kilometre öteden bir ayı aşkın yok katledip gelerek mütecaviz ülkelere karşı Güney Koreli dost ve kardeşlerimizin saflarında yer alan kahraman Türk Mehmetçikleri, binlerce şehit vererek de olsa savaşı zaferle taçlandırmışlardır.  Güney Koreli kardeşlerimizin ülke bütünlüklerinin ve bağımsızlıklarının korunmasında canlarını siper eden kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu insanı ve fedakar duruşları iki ülke arasında kurulan ve her geçen gün güçlenen sevgi ve kardeşlik bağının oluşmasına temel teşkil etmiştir. Yani Türken gücünün ve Türk kahramanlığının, Dünyaya bir kere daha gösterildiği “Kore Savaşında” savaşın kahramanı ilan edilen Türkler, yardımseverliğini ve haklının yanında yer aldığı bir kez da göstermiştir” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yemekte Kore Gazisi torunlarına eğitim yardımı yapıldı. Madalya almayan Gazilere madalya verilirken, Yaşayan Kore Gazilerine de Kore’de savaşan Türk askeri heykelleri takdim edildi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.