DOLAR 32,5940 0.29%
EURO 34,7939 0.09%
ALTIN 2.489,060,21
BITCOIN 20708424,08%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

Türk halkından gizlenen haber

ABONE OL
1 Eylül 2021 11:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevgili Okurlarım! ABD’deki ‘Atatürkçü Bilim Adamları Derneği’ adına Prof. Vural Cengiz paylaşmış, ben de 30 Ağustos Zafer Haftası münasebetiyle sizlere aktarıyorum. Lütfen sizler de dostlarınıza iletiniz…

Adı: Arnold LUDWIG, ABD’li bir Psikiyatri profesörü. Hayatında Türkiye’ye hiç gelmemiş. Bir kitap yazmış. Kitabın adı: “KING OF THE MOUNTAIN”.

Kitapta bir bölüm var: “İn one of the most comprehensive and insightful studies of political leadership ever undertaken””. İsminden de anlaşılacağı üzere dünyada ülke yönetmiş politikacılarla ilgili bir kitap.

Bu kitap, 20. Yüzyılda dünya liderleri ile ilgili bir seri araştırmayı kapsıyor. Dünyadaki liderler arasında 2000 kişiyi belli ama aynı ölçütlere göre değerlendirmiş…

Ülkeleri yönetmiş Saddam’dan Kaddafi’ye, Mao’dan Rousevelt’e, De Gaulle’den Nehru’ya, Churchill’den Hitler’e, Mussolini’den Mandela’ya, Stalin’den Nasır’a ve Arafat’a kadar hepsini incelemiş. Kitap çalışması tam 18 yıl sürmüş.

Bu kapsamlı araştırma sonunda öne çıkan belli başlı 377 devlet adamını yukarıda ifade ettiğim gibi belli ölçütlere göre değerlendirmiş. Öne çıkan liderlerin hepsine aynı olmak üzere 200 kadar değişik kıstas uygulamış. Bu kıstaslara göre, 1’den 31’e kadar değişken puanlar verip değerlendirmiş ve bir sıralama yapmış…

Profesörün uyguladığı testin tam adı: “Political Greatness Scale (PGS)” olarak tanımlanmış. Buna göre bir sıralama yapmış. Örneğin; en çok Rousevelt ve Mao 30’ar puan almışken, Nehru 25, Churchill 22, Golda Mair 12, Fidel Castro 23, Kennedy 15 puan almışlar.

Sadece tek bir lider 31 puanla ilk sırayı almış. Bu lider de “Visionary” sıfatıyla 20. Yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı unvanına layık görülmüş.

Kim olabilir diye merak ettiniz haklı olarak. Evet! İşte o lider devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK!

Ama en ilginç olan husus, yazılı ve görüntülü Türk basınının bu haberi duymamış olmasıdır. Türk halkı, gurur duyduğu atası hakkındaki bu güzel haberden mahrum bırakılmış.

Bizim ilk görevimiz, sizden gizlenen bu gerçek bilgileri size iletmektir. Lütfen sizler de dostlarınıza iletiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.