DOLAR 32,5752 0.08%
EURO 34,8669 -0.01%
ALTIN 2.432,140,10
BITCOIN 21779060,79%
Hatay
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
PARLAMENTER SİSTEM ŞART!

PARLAMENTER SİSTEM ŞART!

ABONE OL
20 Eylül 2021 10:44
PARLAMENTER SİSTEM ŞART!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay’da, yoğun katılımlı panele imza attı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun da katıldığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” adlı panel, büyük ilgi gördü.

KUŞOĞLU: “MEVCUT SİSTEM VE HÜKÜMETİN DEĞİŞMESİ GEREK!”

Kuşoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HATMEK) Toplantı Salonu’nda düzenlenen “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” adlı panelde, konularının yeni anayasa ve güçlendirilmiş parlamenter sistem olduğunu söyledi.

Yeni anayasa taleplerinin olduğunu, güçlendirilmiş parlamenter sistemine geçilmesi gerektiğini söylediklerini belirten Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin eleştirilerde bulundu.

Mevcut sistemin değişmesi gerektiğini ifade eden Kuşoğlu, “Onun için bu seçimler çok önemli. O, bu değil, bu seçimlerde bu sistemi değiştirmek için oy vereceğiz hep birlikte ve değiştireceğiz inşallah.” dedi.

VEKİL EMRE: “YENİ BİR ANAYASA ŞART”

Yeni bir anayasa ile beraber güçlendirilmiş parlamenter sistemin şart olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre: “Dünyada yapılan araştırmalarda Türkiye demokratik bir ülke olarak görülmüyor, bu acı bir manzara ve bunu görmemiz lazım. Siyaset bilimciler ülkelerin demokrasi düzeyini o ülkede ki basın özgürlüğü, akademik özgürlük, kuvvetler ayrılığı  ve yargı bağımsızlığını inceleyerek  elde edebiliyor ve maalesef tüm bu incelemelere göre Türkiye demokratik bir ülke olarak son sıralarda bulunuyor. Demokratik bir ülkeye dönüşebilmemiz için yeni anayasaya ve güçlendirilmiş parlamenter sistem şart. Bunu biz dahil tüm muhalefet partileri de dillendiriyor herkes parlamenter sistemden yana” dedi.

Konuşmaların ardından  CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve Gazeteci Necdet Saraç panelde daha sonra katılımcıların soruları yanıtlandı. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.