DOLAR 32,5870 0.33%
EURO 34,8157 -0.12%
ALTIN 2.521,721,52
BITCOIN 1960551-1,91%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“ÇARÇUR ARAYANLAR AYNAYA BAKSIN!”

“ÇARÇUR ARAYANLAR AYNAYA BAKSIN!”

ABONE OL
25 Ağustos 2021 14:02
“ÇARÇUR ARAYANLAR AYNAYA BAKSIN!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi, hafta sonunda “restorasyon ihalesi” konulu basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’a basın açıklaması ile cevap verdi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin tarafından yapılan açıklamaya, milletvekilleri ve partililer de eşlik etti. Adem Yeşildal’ın ihale konusunda sözlerini net bir dille yalanlayan Suzan Şahin, “Halkın parası çarçur ediliyor diyenler dönsün aynaya baksınlar, paraları kimin çarçur ettiklerini görürler” tepkisinde bulundu.

“ORASI FUAR ALANI DEĞİL ALTYAPISIZ ARSADIR”

Adem Yeşildal’ın belediye başkanları ve parti temsilcileri ile birlikte HBB Taş Binası önünde yaptığı açıklamalara bir bir yanıt veren Milletvekili Şahin, “Hatay Büyükşehir Belediyesi 492 dönüme yakın alanı kendi öz kaynakları ile satın alarak belediyeye kazandırmıştır. AK Partili belediyeler gayrimenkul satarken çarçur yok, CHP’li belediyeler gayrimenkul satıp halk için kullanacak öz bütçeyi oluşturunca çarçur var, israf var öyle mi? Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? 83 Milyon vatandaş çarçuru kimin yaptığını çok iyi biliyor. Çarçur arayanlar aynaya baksın! Fuar alanı diye tabir edilen yer fuar alanı değildir kaldı ki altyapısı da yoktur. Çadır kurularak bir, iki kez fuar yapılmış bir arsadır. Şuan EXPO alanında tertemiz, şehre yakışan iki fuar alanı bulunmuştur. Aynı zamanda bu fuar alanı diye tabir edilen yer deprem toplanma alanı da değildir” dedi.

“GÖSTERDİKLERİ YERLERİN HİÇBİRİ RESTORE KAPSAMINDA DEĞİLDİR!”

Adem Yeşildal’ın “restore edilen yerler yeniden ihaleye çıkarılıp restore edilecek” iddiasına cevap veren Şahin, “21 Haziran 2021 tarihinde 2021-316675 ihale kayıt numaralı Büyükşehir Belediyesine ait parsellerde Restorasyon Yapım işi tamamen Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğine göre ihale edilmiştir. İhale kapsamındaki işler içerisinde iddia edilen parsellerin hiçbirinin restorasyonu bulunmamaktadır. Bahse konu ihale kapsamında restorasyonu planlanan 14 Ocak 2021 tarih ve 12 sayılı Meclis Kararı ile yüzde 25’nin 2021 yılında ve yüzde 75’nin 2022 yılı bütçesinden karşılanarak, tamamı belediyeye ait parseller şunlardır, Samandağ’daki Zeytunlu mahallesindeki İngiliz Okulu ile Antakya İlçesi üçüncü mıntıka 1514 no’lu parsel restorasyonu, Antakya dördüncü mıntıka 2 bin 67 no’lu parsel restorasyonu, Samandağ- Zeytunlu mahallesi 3 bin 963 no’lu parsel, yine Antakya Kalesi mevkii Teleferik Üst İstasyonu Çevre Düzenleme Yapım İşi. Ayrıca 16 Temmuz’da Zeytunlu mahallesindeki İngiliz Okulu caddesi 4 bin 361 no’lu parselde bulunan tarihi İngiliz Okulu yer teslimi yapılmıştır. Ancak ilgili parselde işgal tespit edilmiş ve işgalin giderilmesi için Emlak İstimlak Daire Başkanlığına bilgi verilmiştir. Konuyla ilgili tebligat yapılmış ve 7 gün içerisinde bahse konu taşınmazın tahliyesi talep edilmiştir. İşlemlerin bitimine müteakip ihale kapsamında restorasyon işlemlerine başlanacaktır” diye konuştu.

“HALKI GALEYANA GETİREMEZSİNİZ!”

Adem Yeşildal’ın halkı provokasyona sevk ettiğini iddia eden Şahin, “AK Parti il başkanı biliyor olmalıdır ki, Hatay’da kardeşlik ve barış iklimi hakimdir. Halkı pravokasyona davet etmek kimsenin haddi değildir. Bu meydanda biz halkı şampiyonluk kutlamaları, zafer kutlamaları, konserler vesaire için toplanıyoruz. Bu halkı kin ve öfkeye sevk edecek açıklamalara Hatay halkının karnı toktur” ifadelerinde bulundu.

Halkın artık bu tür oyunlara gelmediğini ifade eden Şahin “Millet kan ağlıyor yoksulluktan, şalterleri indirdi ilk seçimlerde ampulleri patlatacak” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.