DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.299,350,97
BITCOIN 22857151,16%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Siber Güvenilir Hatay Zirvesi’ gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Siber Güvenilir Hatay Zirvesi’ gerçekleştirildi.

ABONE OL
13 Aralık 2018 10:29
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Siber Güvenilir Hatay Zirvesi’ gerçekleştirildi.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kongre Merkezi’nde salonundaki zirveye Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bazı daire müdürleri ve lise öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan zirvede kısa bir konuşma yapan SGH proje yöneticisi ve Siber Güvenlik Uzmanı Burak Bozkurtlar, Siber Güvenilir Hatay’ın ilk amacının, Siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Bozkurtlar, İlk amaçlarının farkındalık oluşturmak, sonraki amaçlarının ise siber güvenlik alanındaki arkadaşlarını teknik anlamda yetiştirmek olduğunu söyledi.

SAVAŞ: ÇILGIN BİR ÇAĞDA YAŞIYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da konuşmasında, çılgın bir çağda yaşadıklarını söyledi.

Savaş, “Dünya hızlı gelişiyor, önce buhar makinaları çıktı, sonra elektrik daha sonra dünyanın her tarafında bilgisayar ağı ve internet son haliyle de robotlar ve geldiğimiz günlere kadar endüstri ilerlemesinden bahsediyoruz. Yani çılgın bir çağda yaşıyoruz. İnsanları taşıma sistemi başladığı zaman önce hayvanlardan faydalanılmış, daha sonra 2 veya 4 tekerlekli at arabaları, o süreçte kamyonlar, taksiler, helikopter, uçak her yaptığı aracın arkasından da öşrü komplikasyonlar çıkmış ve bunlar çıkarken de bunları bertaraf etmek için de bir sürü dönem atlatmışlar. Tabi şimdi dijital çağdayız” dedi.

UFKU AÇIK GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR.

Dünyanın en çok savaştığı 2 konunun olduğunu, birinin dijital, ikincisinin ekonomi olduğunu belirten Başkan Savaş: “Artık Ortadoğu’yu es geçmezseniz iç savaşlar teknolojiyle oluyor ya da ekonomiyle oluyor. Bizim de her halükarda bunun farkında olmamız gerekir. Farkında olmamız için de sizin gibi gençlerimizi geleceğe taşımamız gerekir. Hatay güzel bir yer konum olarak en önemli yerlerden bir tanesi ve inşallah 2021’de Hatay’da EXPO yapılacak. EXPO’yu yapabilmemiz için de bize teknolojiyle dünyayla yarışan gençler lazım. Teknoloji konusunda gençlerimizden de faydalanmak istiyoruz. Yani teknolojiyle barışık, ufku açık gençlere ihtiyacımız var. Gerçekten dünyamızda robotların cerrahi operasyonlar yaptığı ve yakın zamanda ihtiyaçlarımızın yüzde 80’ini robotların yapacağı ve aynı zamanda robotum makine yapımında kullanıldığı bir çağdayız. Bu çağda robotlar kadar olmasa bile teknolojiyi kullansın istiyoruz. İnsanlar at arabasına binmeden önce merkeplere biniyordu. Çünkü ata binerken çok düşüyorlardı semere vurdular. At arabası icat ederken at arabasına konforlu koltuklar konuldu. Sonra arabada hidrolik frenler yetmedi, ABS frenler bulundu, uçaklar sisli havada kalkamıyorlardı, onlar için sisli havalarda sisin olduğu alana ve uçağın kalkış yapabilmesi için yeni cihazlar icat ettiler. Yani teknoloji geliştikçe, biz hemen o teknolojinin arkasından koşuyoruz ve o teknoloji komplikasyonlarından kurtulmak istiyoruz” dedi.

Siber Güvenlik Uzmanlarının da sunum yaptığı toplantıda, yapılan çekiliş sonunda iki öğrenciye tablet hediye edildi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.