DOLAR 32,4375 0.17%
EURO 35,0217 -0.19%
ALTIN 2.322,020,14
BITCOIN 22933532,35%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ!

OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ!

ABONE OL
18 Ağustos 2021 10:45
OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da, 2017 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan İstiklal İlkokulu, yıllardır öylece kaldı. 4 yıl önce yıkılarak, yeniden inşa edilmesi planlanan okulun ardından herhangi bir çalışma yapılmaması vatandaşlarımızın “Okulumuzu istiyoruz” tepkisine neden oldu.

MAHALLE SAKİNLERİ ÇOCUKLARINI BAŞKA OKULA YOLLAMAK İSTEMİYOR

Her vatandaş gibi küçük çocuklarını kendi sokak ve mahallelerinde bulunan okullara yollamak istediklerini söyleyen vatandaşlar, yıkılan okul yüzünden 4 yıldır başka okullara gitmek zorunda kaldıklarını söylediler. Hatay Valiliği ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenen vatandaşlar, “İstiklal İlkokulumuz depreme dayanıksızlık gerekçesiyle yeniden yapılmak suretiyle 2017 yılında yıkıldı. Bizler tam o günden bu güne 4 yıldır okulumuzu bekliyoruz. Yıllardır çocuklarımızı Cemalettin Tınaztepe İlkokulu’na götürüyoruz. Biz mahallemizde, sokağımızda yer alan okulun yeniden inşa edilmesini istiyoruz” dediler.

BİR HAYIRSEVER YOK MU TEPKİSİ!

Henüz bir çalışmanın yapılmadığını okul alanının bomboş olduğunu, hayırseverlerin bu konuda yardımcı olması gerektiğini savunan mahalleli, “Artık okulumu istiyoruz. Lütfen bu durum çözülsün. Bir hayırseverimiz yok mudur, bu alanı yeniden inşa ettirsin. Bizler zor durumdayız, yarın okullar açılacak ve biz aynı mağduriyeti yaşamaya devam edeceğiz. Bizim tek isteğimizin eski okulumuzun yeniden inşa edilmesidir. Küçük çocuklarımızı 3-4 kilometre uzağa götüremiyoruz” diye konuştular. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.