DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.298,120,92
BITCOIN 22835531,24%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), “Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam” ilkesiyle altyapı yatırımlarının bir yenisini daha Antakya’da ekledi.

Atık suları arıtmak üzere yaşam alanlarımızdan tahliye etmek, doğayı ve çevreyi korumak için sözleşme bedeli 86 Milyon 752 bin 405 TL olan ‘Antakya 2. Kısım Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı’nda çalışmalara başlayan HATSU, proje kapsamında 155 km atık su hattı imalat çalışması yapılacağını açıkladı.

HATSU Genel Müdürlüğü, hayata geçen dev proje ile Büyükdalyan, Dikmece, Gülderen, Oğlakören, Derince, Alazı, Anayazı, Üçgedik, Akhisar, Alahan, Zülüflühan, Üzümdalı mahalleleri ile Yeni Hatay Devlet Hastanesi, Yeni Hatay Stadyumu, Kavaslı Deresi (Ürgen Paşa Mahallesi),  Favar Deresi (Aşağıokçular Mahallesi) bölgelerinin atık su hattı ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Deşarjı sağlanacak atık suların Antakya(Serinyol), Küçükdalyan-Narlıca Mbr(Membran Biyoreaktör) Teknolojili ve Defne Turunçlu atık su arıtma tesislerinde arıtılacağını ve derelere temiz şekilde deşarj edileceğine dikkat çeken HATSU, atık suların arıtılıp deşarj edilmesi de Asi Nehri’nin daha  temiz olmasına da katkıda bulunacağını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.