DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0599 -0.1%
ALTIN 2.324,610,24
BITCOIN 2265056-1,72%
Hatay
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ALKAN’DAN HGC’YE ZİYARET

ALKAN’DAN HGC’YE ZİYARET

ABONE OL
4 Ağustos 2021 16:27
ALKAN’DAN HGC’YE ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) önceki dönem (12. Dönem) başkanı ve Hataylı İşadamı Gökhan Alkan, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu. HGC Başkanı Abdullah Temizyürek, 2. Başkan Nihat Mazmanoğlu, Yönetim Kurulu ve HGC’li gazetecilerle bir araya gelen işadamı Alkan, gündeme dair istişarelerde de bulundu.

“ZOR BİR DÖNEMDE BAŞKANLIK YAPTIM”

Başkanlığa geliş sürecinde bile Afrin Harekatının yaşandığını ve zor bir dönemde başkanlık yaptığını söyleyen işadamı Alkan, “Başkanlığa geçiş dönemim bile ülkede ve Hatay’da sancılı bir sürece denk geldi. Aksilikler ve savaşlar yakamızı bırakmadı, hemen sınırımızda yaşanan iç savaş Hataylı işadamlarımızı ve bizleri olumsuz etkiledi. Yine de süreci anlımızın akıyla geçirdiğimize inanıyorum” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN TARAF OLMADIK HERKESE EŞİTTİK”

Başkanlık sürecinde siyasileri HASİAD’da ağırlamak için büyük çaba ve özveri gösterdiklerini söyleyen Alkan, “Başkanlık sürecimde siyasilerle sürekli bir araya gelmeye çalıştık, HASİAD binamızda konuk ettik. Siyasette taraf olmadık, iktidardan, muhalefetten çok sayıda siyasiyi binamızda ağırladık, bunlardan bir örneği de CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bir araya geldiğimiz siyasetçilerimizle sorunlarımızı ve durumlarımızı görüştük, gerekli çözüm önerilerini de sunduk” diye konuştu.

“PANDEMİ NEDENİYLE YARIM KALAN PROJELER İÇİN İRTİBAT HALİNDEYİZ”

Başkanlıktan ayrıldıktan sonra HASİAD’dan kopmadığını ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığına da değinen işadamı Alkan, pandemi nedeniyle yarım kalan projelerinde işbirliği içerisinde süreceğini aktardı. Alkan, “Pandemi süresi içinde planladığımız siyasi partilerin genel başkanlarına ziyaret, Hatay’ın sorunları Ankara nezdinde de gündeme taşımak maksadıyla ve Türkiye Aile İşletmeleri Derneği ile planlan aile anayasasının nasıl olması gerektiğini, Hatay’daki işletmelerden deneyimli ve duayen iş adamlarının katılacağı yeri ve tarihi belirlenmiş ancak pandemi sebebiyle iptal ettiğimiz bu ve buna benzer bir çok proje yarım kaldı. Bunların tamamlanması adına Sayın Hayzaran’la istişare içindeyiz, 25 yıllık tarihi olan bir dernekte başkanlar değişir ama program ve projeler kaldığı yerden devam eder. Sayın Hayzaran’da bu konuda derneğimiz istişare konseyiyle (Eski başkanlar) sürekli bir dialog içindedir, sağolsun” şeklinde konuştu.

“ŞUANDA SİYASİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

Gazetecilerin en çok merak ettiği ‘Siyasete atılma düşünceniz var mı?’ sorusunu da açık yüreklilikle cevaplandıran Alkan, “Şu anlık siyasi bir düşüncem yok. Zaman ne gösterir bilemem tabi ama dediğim gibi öyle bir durum düşünmedim. Çünkü zaten biz Hatay’a hizmet etmekle yükümlü insanlarız. Elimizden geldiğince de bu millet için hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

12. dönem başkanlığı sırasında, kendisine destek olan herkese teşekkürlerini sunan Alkan, “Başkan seçilme ve başkanlık sürecimde, siyasetten, sivil toplum kuruluşlarından, odalar, çevremden ve basın camiasından aldığım desteğe çok teşekkür ederim. Beni bu dönemde en büyük destekçim sizler oldunuz, sizlerin gönülden desteğini her zaman hissettim” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.