DOLAR 32,5211 0.2%
EURO 34,5874 0.07%
ALTIN 2.492,490,26
BITCOIN 20757981,92%
Hatay
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

YIKILAN DA YERİNDE YIKILMAYANDA!

YIKILAN DA YERİNDE YIKILMAYANDA!

ABONE OL
20 Ekim 2021 12:20
YIKILAN DA YERİNDE YIKILMAYANDA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’nın tarihi sokaklarında bulunan eski evler, restorasyon çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle bir bir dökülüyor. Belediye ekiplerince çevrelerine koruma örgüleri çekilen evler, o şekilde bırakılarak kaderlerine terk ediliyor.

TEHLİKE ÇAN SESLERİ YÜKSELİYOR

Senelerdir harabe halde bulunan hatta bazıları terk edilmiş durumda ayakta durmaya çalışan eski Antakya Evleri, tehlike sinyali veriyor. Her an yıkılma tehdidi altında olan evler, semt sakinleri ve çevreden geçen vatandaşların tedirginliğine neden oluyor.

“YA RESTORE EDİLSİN YA DA YIKILSIN”

Evlerine gitmeye korkar duruma geldiklerini söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerin duruma çözüm bulmasını istiyor. Bir an önce restore çalışmalarının yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Evlerimiz yıkılma tehdidi ile karşı karşıya. Ne çocuklarımızı dışarı çıkarabilecek duruma geldik, ne de biz tarihi sokaklarda yürüyebilecek duruma geldik. Artık bir çözüm bulunmalıdır. Ya tarihi evler restore edilmeli ya da yıkılarak olası tehlikenin önüne geçilmelidir” diye konuştular. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.