DOLAR 32,3418 0.19%
EURO 35,0976 -0.27%
ALTIN 2.238,59-0,20
BITCOIN 2067115-5,53%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Emekçilerin Sorunlarına Bir An Önce Çözüm Bulunmalı”

“Emekçilerin Sorunlarına Bir An Önce Çözüm Bulunmalı”

ABONE OL
11 Kasım 2021 13:40
“Emekçilerin Sorunlarına Bir An Önce Çözüm Bulunmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hak-İŞ İl Başkanı ve Özçelik İş sendikası İskenderun şube başkanı Mehmet Güngör, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. Güngör, EYT’nin kazanılmış bir hak olduğunu ve bu konunun artık ülke gündeminden çıkartılması gerektiğini ifade ederek yapılacak olan çalışmalardan umutlu olduğunu bu mağduriyetin giderilmesinden mutlu olacaklarını söyledi.

Güngör, “Son zamanlarda gündemde bazı meslek guruplarının ağır sanayi kapsamına alınacağını ve yıpranma hakkı elde edeceklerine dair duyumlar aldıklarını belirterek, Bu iş kollarının başında 1700 derece ateşin karşısında çalışan Metal sektörünün olması gerektiğini bu konuda gerekli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Güngör, “Mesleki ve çıraklık eğitiminin sigorta başlangıç tarihlerinin emeklilikte baz alınmasını istediklerini bu durumda EYT de zaten yıl sorununun asgari seviyede kalacağını, buda sorunun çözümüne katkısı olacağını ifade etti.

Güngör artan enflasyon ve hayat pahalılığına dikkat çekerek asgari ücretin insanca yaşanabilir makul bir seviyeye yükseltilmesi gerektiğini belirterek Hak iş konfederasyonu olarak diğer işçi konfederasyonları ile ortak çalışma yaptıklarını söyledi.

Güngör ayrıca emekçilerin ve bölgenin sorunlarını her 1700 platformda dile getirdiklerini, bu sorunların çözümü için; siyasi, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.