DOLAR 32,3724 0.15%
EURO 35,0216 -0.2%
ALTIN 2.325,040,25
BITCOIN 2272623-0,59%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Anadolu Takımlarının defans yaptığı tek Anadolu takımı”

ABONE OL
23 Eylül 2021 15:47
1

BEĞENDİM

ABONE OL

✓Süper Lige çıktığı ilk günden bu yana, diğer Anadolu takımları gibi olmayacağının sinyallerini veren Hatayspor, her geçen gün oynadığı futbolun üzerine katarak, Anadolu takımlarının üzerinde bir takım olduğunu gözler önüne seriyor. Defansif futbol anlayışını kesinlikle kabul etmeyen Bordo-Beyazlılar, günümüz futbol mantalitesine ayak uydurarak kaliteli ve seyir zevki yüksek maçların oynanmasına neden oluyor. Kaldı Hatayspor öyle bir oynuyor ki, rakibin de Hatayspor’a aynı futbolla karşılık vermekten başka çaresi kalmıyor.

✓ Beşiktaş’la beraber ligde hücum futbolunu en iyi sergileyen takım olan Hatayspor, bu başarısını skora da yansıtıyor. 6 hafta sonunda şu ana kadar 13 gole ulaşan Bordo-Beyazlılar, buna karşılık olarak kalesinde de sadece 4 gole izin verdi. Hücum ve pres futbolunun meyvelerini attığı gollerin yanı sıra kalesinde gördüğü az pozisyonla da toplayan Hatayspor, deplasman maçı yada büyük-küçük rakip fark etmeksizin hücum futbolu mücadelesinden vazgeçmiyor.

✓Anadolu takımlarının defans yaptığı tek Anadolu takımı olarak göze çarpan Hatayspor; Mame Diouf, Saba Lobjanidze, Adama Traoré, Dylan Saint-Louis, Ayoub El Kaabi, Mehdi Boudjemaa, Sam Adekugbe, Ruben Ribeiro ve Kamil Ahmet Çörekçi gibi başarılı futbolcularıyla, rakiplerinin korkulu rüyası haline geliyor. 90 dakika usanmadan hücum futbolu oynayan Hatayspor, skora bakmaksızın 90’ıncı dakikada da topu kapabilme mücadelesi vererek, taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin beğenisini kazanıyor.

✓Hatayspor, bu futbol ve çizgisini devam ettirirse bu yolun sonunda belki şampiyonluk zor ama UEFA’ya katılmak hiçte zor gibi görünmüyor. Bunları konuşmak için belki erken ama Bordo-Beyazlılar, küçük yada büyük takım fark etmeksizin ofansif ve prese dayalı futbol anlayışından vazgeçmez ise sadece 3 büyükleri değil, Liverpool, İnter, Arsenal, Lyon, Milan, Marsilya, Bayern Leverkusen, Roma ve hatta belki de Manchester United, Borussia Dortmund, Atletico Madrid ve Leicester City gibi takımları da Hatay’a getirebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.