DOLAR 32,3458 0.26%
EURO 35,1131 -0.06%
ALTIN 2.302,521,11
BITCOIN 22930743,55%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orontes 6. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali başladı

Orontes 6. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali başladı

ABONE OL
18 Kasım 2021 13:01
Orontes 6. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediyesi ve Ansam Kültür Derneği iş birliği düzenlenen Orontes 6. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali başladı.

 Türkiye’nin yanı sıra toplam 9 ülkeden 34 sanatçının katıldığı sanat festivali Antakya’da 6 gün boyunca sürecek.

Antakya Belediyesi Mahveli Sosyal Tesislerinde gerçekleşen festivalin açılış programına Antakya Belediye Başkanı vekili Osman Fırlar, ANSAM Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu, Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alper Yıldırım çeşitli illerden eğlen sanatçılar katıldı.

YILDIRIM: FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Orontes 6. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivalinin açılışında konuşma yapan Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alper Yıldırım, “Sanatlı, sanatçıyla ve sanatseverlerle bir arada olmak, güzelliklere yer açmak, sanatın gelişimini desteklemek temel ilkelerimiz arasındadır ve biz bu ilkelerimiz doğrultusunda, ANSAM Kültür Derneği ile birlikte Orontes 6. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yıldırım, “Antakya Belediyesi olarak Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz direktifleriyle El sanatları müzesini kurarak buruda sanatın her alanında etkinlikleri yaptık. Düzenlediğimiz konserlerin yanı sıra sanatın her dalında birçok sanatın usta sanatçıyı bir araya getirerek workshop, kurs ve sergiye ev sahipliği yaptık. Şimdide hayatı, müziği, kültür ve sanatı, tüm aydınlığı ve renkliliğiyle yaşayacağımız, ruhumuzu zenginleştirecek bir festival bizi bekliyor. Bu festival için ülkemizin çeşitli yerlerinden ve ayrıca kardeş ülkelerimiz Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs’tan sanatını icra etmek için Antakya’mıza teşrif eden tüm sanatçı dostlarımıza hoş geldiniz diyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

FESTİVAL İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

ANSAM Kültür Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu ‘da, 6.Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’ne katkılarından dolayı Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a teşekkür etti.

6.Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’nin Küratörü Fatma Elvin Öztürk’te festival hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından festival nedeniyle hazırlanan karma resim sergisinin açılışı yapıldı. Antakya’da düzenlenen, 6.Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali 22 Kasım günü düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.