DOLAR 32,3282 0.22%
EURO 35,0971 -0.14%
ALTIN 2.282,130,22
BITCOIN 22887881,74%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıtma Tesisi meselesi çözüme kavuşacak!

Arıtma Tesisi meselesi çözüme kavuşacak!

ABONE OL
3 Haziran 2021 10:53
Arıtma Tesisi meselesi çözüme kavuşacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne ilçesinde bulunan Turunçlu Arıtma Tesisi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen basın açıklamasına Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, HATSU Genel Müdürü M. İkbal Polat, CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız ve meclis üyeleri katıldı.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ARITMA TESİSİ İLE İLGİLİ ÇOK OLUMLU VE RADİKAL ADIMLAR ATACAĞI İLE İLGİLİ İNANCIMIZ TAMDIR”

CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, “Bugün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanımız İbrahim Güzel ve değerli meclis üyelerimiz ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Son günlerde gündemimizi meşgul eden ilçemizdeki arıtma tesisinin varlığı ile ilgili TMMOB raporunu hep birlikte değerlendirdik. Arkadaşlarımızın ortak kaygısı ve Defne halkının talepleri doğrultusunda belediye başkanımızın arıtma tesisi ile ilgili çok olumlu ve radikal adımlar atacağı ile ilgili inancımız tamdır. Belediyemiz ile beraber halkımızın talep ettiği noktada hizmetleri getirme noktasından hiçbir zaman geri durmayacağız” dedi.

“HATSU YÖNETİMİNE VE LÜTFÜ BAŞKANIMIZA DUYARLILIĞINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de “ Yaydığı kötü kokularla halkımızı rahatsız eden bu tesisin ivedilikle kaldırılması veya yerinde yeniden yapılmasını talep ediyoruz. Bu konu ile ilgili HATSU yönetiminin ve Lütfü Başkanımızın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Eminim ki bu konu kısa sürede çözülecektir” açıklamalarında bulundu.

POLAT: ARITMA TESİSİNİN ALTERNATİFLİ PROJELERİMİZDE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Konu ile ilgili açıklama yapan HATSU Genel Müdürü İkbal Polat şu ifadelere yer verdi :  “HATSU olarak yıllardan beri kronik problem haline gelmiş Turunçlu Arıtma Tesisi ile ilgili olarak bilim ve mühendisliğin bütün imkânlarını kullanarak güncel teknoloji ile yeni arıtma tesisinin alternatifli projelerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada amacımız Defne halkının konforunu sağlamak. Mevcut problemi ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın talep etmiş olduğu yeşil alanları da kavuşturacak şekilde bir proje hazırlamak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor”

“HEPİMİZİN AMACI BU İŞİ SAĞDUYULU VE TAMAMEN SORUNLARDAN ARINDIRILMIŞ ŞEKİLDE ÇÖZMEK”

Başkan Savaş, “ Bugün hepimiz adına çok olumlu bir gün oldu. İlçe başkanımız, belediye başkanımız, kıymetli meclis üyelerimiz, HATSU müdürümüz ve birimlerimiz ile birlikte Defne ilçemize yapılanlar ve yapılması planlanan projeleri konuştuk. Yaklaşık 1 buçuk 2 yıldır Defne halkının yaşadığı sorunların çözümü konusunda görüşme gerçekleştirdik. Bu konu hakkında yıllardır çalışma içindeyiz. Hatay’daki meslek odalarımız ile birlikte bu konuyu çözmek için uğraşıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile de zaman zaman bir araya geliyoruz. Hepimizin amacı bu işi sağduyulu ve tamamen sorunlardan arındırılmış bir şekilde çözmek” dedi.

“TESİSİ KALDIRMAK ÇOK KOLAY AMA BU İŞİ EN İDEAL NOKTADA ÇÖZMEK ÖNEMLİ “

Arıtma tesisi ile ilgili alternatif proje çalışmaların devam ettiğini ifade eden Lütfü Savaş, “Bilim insanlarından bu konuda destek alıyoruz. Hepimiz o tesisi oradan kalkmasını istiyoruz.Tesisi kaldırmak çok kolay ama bu işi en ideal noktada çözmek çok daha önemli.Bu tesisi en ideal noktaya taşımak veya çözmek bizi en çok onurlandıracak meseledir. Bunun için hep birlikte buradayız. Biz Defne’deki hemşerilerimizin özellikle beş tane mahallemizin orada çektiği sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Öncelikli sorunumuz oradaki kokuyu yok etmek ve bundan sonraki süreç içerisinde tesis ile ilgili tasarruflarımızı yapmak” açıklamalarında bulundu.

Başkan Savaş konuşmasının devamında şöyle dedi: “Asi Nehri’nin Defne bölgesinde de yazın aylarında su olmasını ve etrafında insanların balık tutup piknik yapmalarını istiyoruz. Oradaki 60 dönümlük araziyi yeşil alan ile planlamak istiyoruz. Defne’mizin her tarafı yeşil ama halkımızın gideceği büyük bir park yok.  İnşallah burada hem o park sorununu çözeceğiz hem de ideal bir şekilde arıtma tesisi sorununu çözeceğiz”

LÜTFÜ SAVAŞ: BELEDİYE OLARAK BELLİ KANUNLARA RİAYET EDEREK BU KONUYU ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ

Lütfü Savaş, “ Belediye olarak belli kanunlara riayet ederek bu konuyu çözmek zorundayız. Kokuyu yok etmek ve arıtma tesisine gelen kirli suyu bertaraf etmek zorundayız. Bütün bunları çözerken de en idealini yapmak zorundayız. Bunun için buradayız. Bütün alternatifler masada ve hepsini çözüm noktasına götürecek şekilde çalışıyoruz. Hiç kimsenin bu konuda kuşkusu olmasın. Bugüne kadar 9 arıtma tesisi yapmış ve şuanda da 3 arıtma tesisi yapmakta olan HATSU Hatay’ın en önemli noktasındaki arıtma tesisinin çözümü için de var gücüyle çalışıyor.Hatay halkı bize üç dönemdir inandı. Lütfen Hatay ve Defne’deki hemşehrilerimiz inanmaya aynı zamanda güvenmeye devam etsinler” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ HAYVAN BARINAĞININ KISA SÜRE İÇERİSİNDE TAŞINACAĞI MÜJDESİNİ VERDİ

Hayvan barınağının başka bir bölgeye taşınması için çalışmalar başlattıklarını açıklayan Başkan Savaş, “ Barınağı iki veya üç ay içinde taşıyacağız. Ve tasarruflarımız eğer o noktaya giderse de şimdilik oradaki hobi bahçelerini kullanacağız. Hobi bahçelerini kaldırmamız gerekiyorsa onları kaldıracağız. Başka yerde hobi bahçesi yaparız. Ama en idealini bulmaya çalıştığımızı Hatay ve Defne halkı bilmesi lazım” dedi.

“LÜTFEN BİRBİRİMİZE GÜVENMEYE VE SARILMAYA DEVAM EDELİM”

Savaş konuşmasının devamında, “Biz halkımızı seviyoruz. Onların da bizi sevdiğini ve bize güvendiğini biliyoruz. Lütfen birbirimize güvenmeye ve sarılmaya devam edelim. İktidara en yakın olduğumuz şu günlerde birbirimiz ile uğraşacağımıza iktidara gitmenin heyecanını ve birbirimize sarılmanın onurunu yaşayalım. Bundan sonraki süreçte hep birlikte arıtma tesisi ile ilgili sorunu çözmek en büyük amacımız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.