DOLAR 32,5358 -0.18%
EURO 34,9633 0.34%
ALTIN 2.427,610,19
BITCOIN %
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“Memleket yangın yeri!”

“Memleket yangın yeri!”

ABONE OL
11 Ağustos 2021 13:02
“Memleket yangın yeri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Hatay’a gelerek birtakım ziyaretlerde bulundu. İlk olarak CHP Hatay İl Başkanlığı’nda partililerle buluşan Böke, ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Sadece yanının ormanlar olmadığını yangının ekonomide de, mutfakta da büyüdüğünün altını çizen Böke, “Çok zor günlerden geçiyoruz. Memleket yangın yeri! Bir yanımızda mutfaklar yanıyor, ekonomi derin bir buhran içerisinde, bir yanımızda salgın hala süregeliyor, bir yanımızda da orman yangınları birlikte dünyayı paylaştığımız canlıları, bize can veren ağaçları ve yaşam veren üretimi kaybediyoruz. Memleket yangın yeri iken en çok ihtiyacımız olan şey bir düzen değişikliğidir, memleket yangın yeri iken en çok ihtiyacımız olan şey memleketteki yangınları söndürmektir” diye sitem etti.

“CHP’Lİ BAŞKANLAR YANGINLARA OMUZ OMUZA KOŞTU”

Orman yangınları hakkında da açıklamalarda bulunan Böke, CHP’li belediyelerin yangın yerlerinde yangını söndürmek için canla başla çalıştıklarını ifade etti. Uçak meselesine de vurgu yapan Böke, “Halkla omuz omuza, birlikte emek verdiler ve yetmedi, sayın genel başkanımızla birlikte Türk Hava Kurumunu ziyaret ederek şunu söylediler; ‘İhtiyacınız olan 4 milyon doları devlet size vermiyorsa, siz bulamıyorsanız, bu paranın doğru kullanılacağını güvence altına alarak biz belediyeler olarak elimizden geleni yapmaya hazırız’ dediler. Sayın genel başkanımızın açık talimatı ve açık yönergesiyle. Çünkü 4 milyon dolar, sadece 4 milyon dolar. Hatırlatmak istiyorum, geçtiğimiz sene ödediğimiz vergiler 833 milyar liraydı. 100 binde birini, 4 milyon doları, uçaklarımızı hazır etmek için kullanmamayı seçmiş bir iktidar var. Oysa Cumhuriyet Halk Partisi bugünden söylüyor, biz yangınları söndürecek, çıkmadan bitirecek yatırımları bütçeden, halkın vergisiyle, halk için kullanmanın sözünü bugünden veriyoruz” diye konuştu.

ANTAKYA, DEFNE VE SAMANDAĞ’DA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Böke ve beraberindekiler daha sonra sırasıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a, Antakya esnafına, Antakya Ziraat Odası’na, HESOB’a, Defne esnafına, Defne Belediyesi Başkanı İbrahim Güzel’e, Samandağ Belediyesi Başkanı Refik Eryılmaz’a ve Samandağ esnafına ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde CHP Hatay İl ve İlçe Başkanları ile beraber CHP Hatay Milletvekilleri de yer aldı. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.