DOLAR 32,3747 0.14%
EURO 35,2314 -0.03%
ALTIN 2.323,010,18
BITCOIN 22882062,75%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’ın yükselen yıldızı “YAYLADAĞI

Hatay’ın yükselen yıldızı “YAYLADAĞI

ABONE OL
6 Temmuz 2021 09:44
Hatay’ın yükselen yıldızı “YAYLADAĞI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, 5 aylık başkanlık süreci ve daha önceki dönemlere ait gerçekleştirilen alanları basına tanıttı. Gerçekleştirilecek olan projeleri de basına aktaran Başkan Yalçın, gazetecilerle mesire ve zipline oyun alanını gezdi.

Yayladağı Belediyesi Devrent Mesire Alanında gazetecilerle kahvaltıda bulunan Yayladağı Belediyesi Başkanı Mehmet Yalçın’a, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik’te eşlik etti. Toplantıda konuşan başkan Yalçın, “Koronavirüsten vefat eden başkanımız Mustafa Sayın’a Allahtan rahmet diliyorum. 5 aylık süreçte Başkanımızın başlattığı projeleri bitirdik, kendi projelerimizi hazırladık. Hazırlanan projelerin çoğu bitti, devam eden daha birçok projelerimizde bulunuyor” dedi.

ÇİLEKTE 4 BİN İSTİHDAMIMIZ VAR

Son zamanlarda çilek üretimiyle yeni gelir kapısı yakalayan Yayladağı’nın ciddi bir istihdam yakaladığını söyleyen Yalçın, “Çilek üretiminde ciddi yatırım gerçekleştirdik, hem ilimize hem de il dışına ciddi ihracatımız var. İhracat arttıkça, işçi talebimizde arttı ve bu sayede çilek üretiminde 4 bin 180 kişiye istihdam sağladık” diye konuştu.

YILLIK 3 BİN 500 TON KÜLTÜR MANTARI ÜRETİYORUZ

Yayladağı’nın coğrafi olarak çeşitli tarım ürünleri yetiştiriciliğine müsait olduğuna değinen Yalçın, “İlçemiz çilek üretimi dışında Kültür Mantarı üreticiliğine de başladı. O kadar verimli topraklarda yaşıyoruz ki Kültür Mantarında yılda 3 bin 500 ton verim sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YAYLADAĞI SADECE TARIMDAN İBARET DEĞİLDİR

Gerçekleştirilen basın açıklamasında Yayladağı’nın sadece tarımdan ibaret olmadığını söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ise “Yayladağı sadece tarımdan ibaret değil ilçemizde turizm, spor, kültür ve sanayi alanlarında da yatırımlarımız oldu ve olmaya devam edecek. Bunun en önemli kanıtları ilçemizde yapımı devam eden projeler ve gerçekleşen çalımalardır” şeklinde konuştu.

GAZETECİLERLE YAYLADAĞI GEZİSİ

Basın açıklamasının ardından gazetecilerle beraber yapımı tamamlanmış ve çalışmaların devam ettiği alanlar gezildi. İlçede bulunan mesire alanı, paintpol sahası, zipline, kültür merkezi, millet kıraathanesi, çilek bahçeleri ve kadın kooperatifi merkezini ziyaret eden Başkan Yalçın, gazetecilere yerinde bilgi verdi. Basınla buluşma toplantısına Milletvekili Çelik ve Başkan Yalçın’ın yanı sıra AK Parti Antakya İlçe Teşkilat Başkanı Emrullah Gülen, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Hatay Basın ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Garip Siper, yerel ve ulusal basın mensupları katılım gösterdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.