DOLAR 32,4801 0.2%
EURO 34,5620 0.17%
ALTIN 2.474,85-0,32
BITCOIN 2054427-5,06%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yayladağı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Yayladağı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

ABONE OL
21 Ekim 2021 13:55
Yayladağı Ziyaretçi Akınına Uğruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Yayladağı ilçesi turizm yatırımlarıyla yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Yayladağı Belediyesince tarihi yerlerin restorasyonun yapımının yanı sıra, son 5 ayda ilçede “zipline”, macera parkı, tırmanma duvarı, restoran, çadır kamp alanı, tandır, paintball sahası, mini gölet ve piknik alanı hizmete açıldı.

Yatırımlarla bölge, en gözde doğa turizmi alanlarından biri haline geldi.

Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, gazetecilere, ilçede son 5 ayda yaklaşık 20 bin yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını söyledi.

Yayladağı’nı ilklerle ve yeniliklerle buluşturmaya devam edeceklerini belirten Yalçın, “Son 5 ayda yaklaşık 20 bin misafir ağırladık. Hedefimiz burayı daha fazla güzelleştirerek yeni alanlar açmaktır. İlçede ağaç evler, günübirlik konaklama tesisleri, çadır ve kamp alanları oluşturmak. Gelecek yıl içinde bunları yapmayı başarırsak tahmini olarak 100 bin turisti ilçemizde ağırlayacağız.” diye konuştu.

Yalçın, ayrıca yayla ve deniz turizmine yönelik projelerinin de bulunduğunu anlatarak şunları kaydetti:

“Yayla ve deniz turizmine has projelerimizde var. Gözlüce-Fenk bölgesinde dalış akademisi ve dalış merkezi projemiz Hatay’ı, Yayladağı’nı ve Türkiye’yi tanıtmak için çok önemli bir proje. Burası arkeoloji, tarih ve dalış meraklılarını bu bölgeye çekebileceğimiz bir alan olacak. Yayladağı deniz turizmi noktasında gerçek manada iddialı bir yer olacak. 9 ay boyunca dalış yapılabilecek denize sahibiz. Dünyanın her yerinden turist ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Yayladağı Doğu Akdeniz’in cazibe merkezi haline gelecek.” AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.