DOLAR 32,3994 0.14%
EURO 35,4471 0.06%
ALTIN 2.322,460,16
BITCOIN 22890762,41%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Resim ve Mozaik Sergisi Açılışı Gerçekleşti

Resim ve Mozaik Sergisi Açılışı Gerçekleşti

ABONE OL
15 Eylül 2021 10:16
Resim ve Mozaik Sergisi Açılışı Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Resim Sanatı’nda tanınmış sanatçısı Yusuf Altunay ve öğrencileri, Antakya Belediyesi El Sanatları Müzesi’nde, sanatseverlerin beğenisine sunulan resim ve mozaik sergisinin açılışına katıldı.

Antakya Belediyesi El Sanatları Müzesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışına AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Ressam Yusuf Altunay, öğrencilerinden Abdulhadi Kelleci, Abdurrahman Emirleroğlu, Dr. Candemir Bilekli, Esra Özaltın, Eda Mutlu, Eylem Nasıroğlu, İlknur Dablan, Nursel Yaylalı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Başkan Yılmaz açılış töreninde yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Antakya Belediyesi el sanatları müzemizde yeniden anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Şehrimizin tanınmış ressamlarından Sayın Yusuf Altunay ve öğrencilerine birbirinden kıymetli eserlerini, sanatseverlerle buluşturma noktasında El Sanatları Müzemizi tercih ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Antakya’mızı sanatın her dalında ortaya koydukları eserleriyle taçlandıran sanatçılarımızın her biri bizim için bir değerdir. Her sanat eseri yaşanmış heyecanın duygusal karşılığıdır.

Şehrimizde Mozaik ve Resim sanatlarının tablolardan çıkıp bir kültüre, bir zenginliğe dönüşmesine katkı sağlayan değerli sanatçılarımız sayesinde bu kültürümüz gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılmaktadır.

Bu kadar önemli bir sanata gönül veren Ustamızı ve öğrencilerini el emeği göz nuru eserlerinden dolayı tebrik ediyor, sergimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre resim ve mozaik sanatının en güzel örneklerinin sergileneceği Antakya Belediyesi El Sanatları Müzesi’ni 15 Eylül Çarşamba gününe kadar ziyaret edebilirsiniz. Müze: Habib-i Neccar Mahallesi Çankaya Sokak’ta (Yeni Hamam Civarı) bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.