DOLAR 32,5637 0.02%
EURO 35,0180 0.26%
ALTIN 2.421,10-0,04
BITCOIN %
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HATAY FEN LİSESİNDEN COVİD-19 ÇALIŞMASI

HATAY FEN LİSESİNDEN COVİD-19 ÇALIŞMASI

ABONE OL
18 Haziran 2021 16:31
HATAY FEN LİSESİNDEN COVİD-19 ÇALIŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Fen Lisesi Okul Müdürü Saffet Yurttagül, 9.sınıf öğrencisi Emre Saygın Duran ve Danışman Öğretmen Ünal Yıldırım İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ı makamında ziyaret ederek Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında geliştirdikleri çalışmayı tanıttı.

Emre Saygın Duran ve Danışman Öğretmen Ünal Yıldırım, Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirdikleri proje çalışmasıyla Covid-19 hastalığı etkeni olan virüsün çoğalmasını durdurarak insan bağışıklık sistemini güçlendiren çeşitli fitokimyasallardan oluşan bir karışım ile çiğneme pastili formülasyonu geliştirdiklerini, laboratuvar çalışmalarında olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

 Bu çalışma sonucunda elde ettikleri formülasyon için Türk Patent Kurumuna patent başvurularını tamamladıklarını, başvurularının ön inceleme aşamasını geçtiğini ve tescil sürecinin devam ettiğini ifade ettiler. Müdür Kemal Karahan çalışmanın ülkeye faydalı olmasını dileyerek, çalışmada emeği geçen tüm görevlileri tebrik etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.