DOLAR 32,3421 0.18%
EURO 35,1213 -0.22%
ALTIN 2.237,99-0,23
BITCOIN 2058412-6,33%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEFNE HASTANESİNDEN BÖBREK KANSERİ AMELİYATI

DEFNE HASTANESİNDEN BÖBREK KANSERİ AMELİYATI

ABONE OL
20 Ekim 2021 14:49
DEFNE HASTANESİNDEN BÖBREK KANSERİ AMELİYATI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne hastanesinde Üroloji Uzmanı Doç. Dr. M. Murat Rifaioğlu tarafından Suriye’den gelen mesane (idrar torbası) ve sağ böbrek kanseri olan 48 yaşındaki hastaya aynı seansta kapalı mesane kanseri (TUR-M )  ve laporoskopik nefroüreterektomi (kapalı ve idrar yolu alınması) ameliyatı gerçekleştirildi.

Hastada bir ay önce Suriye’de mesane ve sağ böbrek havuzunda böbreği tıkayan tümör saptandı ve Suriye’de yapılan mesane ameliyatında kanser olduğu tespit edildi. Hasta tedavi olmak için Hatay’da bir çok hastaneye başvurdu ve Özel Defne Hastanesi’nde Doç. Dr. M. Murat Rifaioğlu’na ameliyat olmaya karar verdi. Karın bölgesinden üç delikten yapılan başarılı ameliyat sonrası kanser temizlenerek, hasta iki gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. M. Murat Rifaioğlu, bu laparoskopik (kapalı) ameliyatların aktif olarak Özel Defne Hastanes’inde yapıldığını, kanser temizlemedeki başarısı dışında hastanın ameliyat sonrası hastanede kalış ve toparlanma süresini azalttığını ifade etti. Dr. Rifaioğlu  aynı zamanda bu ameliyatların açık olarak yapıldığında karın ve sırt bölgesinde 15 cm.lik kesilerle yapılması dolayısıyla kapalı ameliyatlarda küçük kesiler sonrası mükemmel estetik sonuç elde edildiğini belirtti. Açık ameliyatlar sonrası büyük kesilere bağlı olarak gelişen kesi yeri fıtıklarının da, bu ameliyatlarda gözlenmediğini söyledi. Ameliyat sonrası ağrının belirgin az olduğu ve normal hayata dönüşün hızlandığı bu ameliyatların açık ameliyata göre tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dr. Rifaioğlu, günümüzde ki teknolojik ve tıbbi yeniliklerle beraber böbrek kanser ameliyatlarında laparoskopik ameliyatların açık ameliyatların yerine geçtiği çok ekstrem vakalar dışında ilk tercih edilmesi gereken yöntem olması gerektiğini vurguladı. Böbrek hastalıkları ve böbrek kanserleri olan hastalara bu ameliyatların kapalı yapan tecrubeli uzmanları ve merkezleri seçmelerini tavsiye etti. Ayrıca Özel Defne Hastanesi’nin Medikal Onkoloji ve Radyasyon Onkoloji birimleri ile kanser hastalarının en ileri teknoloji ve tecrube ile Hatay’da kanser tedavisinde bu merkezlerden en seçkin olanı olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.