DOLAR 32,3824 0.16%
EURO 35,0710 -0.19%
ALTIN 2.324,080,21
BITCOIN 2266639-0,49%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Yavuz, Camiler Haftasını Kutladı

Başkan Yavuz, Camiler Haftasını Kutladı

ABONE OL
4 Ekim 2021 15:32
Başkan Yavuz, Camiler Haftasını Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz 1-7 Ekim 2021 tarihleri arasında kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınladı. “Toplu İbadet yeri olan Camilerimiz, Dini ve Milli bütünlüğümüzü canlı tutan ibadet yerlerimizdir” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

Her yıl, 1 – 7 Ekim Tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen ‘Vefa’ teması işlenerek çeşitli etkinliklerle kutlanması, ayrı bir farkındalık oluşturmaktadır. Camilerimiz, Kur’an Kurslarımız ve Din Görevlilerimizin yaşamımızdaki önemini, Kültür hayatımızın gelişmesine katkılarını, tarihi gelişimi ve toplumsal fonksiyonları gibi konularda toplumumuzun daha etkin bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla, ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında Camilerimiz ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. Camilerimizi din görevlilerimizden ayrı düşünmek mümkün değildir. Çünkü günün beş vaktinde camide bulunan, hatta zamanlarının çoğunu camide geçiren din görevlilerimiz, cemaat ve camilerimiz ile her zaman iç içe olmuşlar, adeta camilerimiz ile özdeşleşmişlerdir. Din görevlilerimiz; İnsanları yargılamadan, hor görmeden, ötekileştirmeden, sevgi – saygı, hak- hukuk hoş görü ve empati esaslarına dayanan bir din hizmeti anlayışıyla hareket edip, bütün Siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak, Milletçe birlik, beraberlik, dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinip, Kadın- erkek, yaşlı-genç, fakir-zengin ayrımı gözetmeksizin, toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanı taşıyan, insanlarımıza muhabbet, kardeşlik birlik, beraberlik ve dirlik duygularını aşılayan örnek şahsiyetlerdir. Mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan Din görevlilerimiz; Sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışarak, çevresindeki insanların derdiyle dertlenip, toplumu doğru yola yönlendirerek, milletimize imanlı bir nesil yetiştirmek için de elinden gelen gayretleri göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerimle 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanacak olan Camiler ve Din Görevliler Haftasının Milletimize Hayırlı olmasını dilerken, ibadethanelerimizin ve mabetlerimizin inşa edilerek ayakta kalmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm Camii ve Din görevlilerimizin haftasını kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim” diye konuştu.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.