DOLAR 32,5773 0.28%
EURO 34,7384 -0.07%
ALTIN 2.486,360,09
BITCOIN 20515033,30%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Muhtarlardan Ata’ya çelenk

Muhtarlardan Ata’ya çelenk

ABONE OL
20 Ekim 2021 14:25
Muhtarlardan Ata’ya çelenk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle çelenk koyma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen çelenk koyma törenine Mahalli İdareler Müdürü Lütfi Şaklar, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım, Hatay Muhtarlar Derneği ve Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı vekili Fuat Gövce, Antakya İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu, Defne İlçe Muhtarlar Derneği Muhsin Demirel ile Muhtarlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne, Hatay Muhtarlar Derneği ve Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı vekili Fuat Gövce, Antakya İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu, Defne İlçe Muhtarlar Derneği Muhsin Demirel tarafından birer çelenk konulup, Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

YOĞURTÇU: MAHALLE MUHTARLIĞI, ESKİDEN BERİ VAR OLAN BİR KURULUŞTUR

Çelenk koyma töreninde konuşma yapan Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu, ”Muhtar, hem mahallenin hem de “Merkezi İdare” dediğimiz bakanlıkların ve genel müdürlüklerin il ve ilçe kuruluşları ile belediyelerin ve il özel idaresinin temsilcisidir” dedi. Muhtarlık, Mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, organları seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan bir kuruluştur. Muhtarlık, Muhtar ve İhtiyar Heyetinden oluşmaktadır. Devletin, vatandaş nezdindeki ilk kapısı olduğunu ifada eden Yoğurtçu, “Mahalle muhtarlığı, eskiden beri var olan bir kuruluştur. Günümüzde varlığını koruyan ve muhtarlık mahalle yönetimini düzenleyen yasa 05.04.2004 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilmiştir. Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri, 1913 tarihli İdare-i Umumiye-i Vilayet Kanunu ile kaldırılmış olduğu halde, varlıklarını mahallelerdeki kamu hizmetlerinin bir gereği olarak 1933 yılına kadar fiilen sürdürmüşlerdir. Bu tarihte çıkartılan 2295 sayılı kanunla varlığı sona erdirilen kuruluşun görevlerini, zabıta ve belediye gibi bazı kuruluşların yapması öngörülmüştür. Ancak, on yıllık bir uygulama ile mahalle muhtarlığının boşluğunun doldurulmasını mümkün olmadığı görülmüştür. Milletimizin tercihine ve teveccühüne mazhar olmak, rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla halkımızın seçimiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Muhtarların özlük hakları ve sosyal statülerinin iyileştirilmesi hedefiyle 05.04.2004 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Muhtarlık mahalle Yönetimini düzenleyen yasa ile gerekli adımlar hızla atılmıştır. Görev yapan Yaklaşık olarak 53 bin muhtarın çalışma ve özlük hakları en üst seviyeye ulaşmıştır. Bu vesile ile Hatay, Antakya ve Defne muhtarları adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarların sağladığı maddi ve manevi olanaklar için teşekkürü bir borç biliyor, muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.