DOLAR 32,5773 0.28%
EURO 34,7384 -0.07%
ALTIN 2.486,360,09
BITCOIN 20515033,30%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
AGF BAŞKAN VE DELEGELERİ ALANYA’DA TOPLANDI

AGF BAŞKAN VE DELEGELERİ ALANYA’DA TOPLANDI

ABONE OL
26 Ekim 2021 11:25
AGF BAŞKAN VE DELEGELERİ ALANYA’DA TOPLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay, Antalya, Burdur, Isparta, Osmaniye ve Kahramanmaraş illeri ile Kıbrıs’ın da aralarında bulunduğu Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Ekim Ayı toplantısı 22-24 Ekim 2021 tarihlerinde Alanya Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Alanya’da Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Ekim Ayı Toplantısı’na Hatay’dan HGC Başkanı Abdullah Temizyürek, ikinci Başkan Nihat Mazmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile İGC Başkanı Diyap Atar katılım gösterirken, Osmaniye, Kahramanmaraş, Burdur, Isparta, Antalya ve KKTC’de bulunan cemiyet başkanları ve AGF delegeleri katılım gösterdi.

AGF Genel Başkanı ve AGC Başkanı Gaye Coşkun Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyeleri ile delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen AGF Ekim Ayı Toplantısı’nda federasyonun çalışma faaliyetleri ile gazetecilik mesleğinde yaşanan sorunlar ele alındı. Gerçekleştirilen toplantının ardından Alanya’da bulunan AGF Yönetim Kurulu Üyeleri ile delegeleri Alanya’da bulunan tarihi yerleri inceleme fırsatı buldular. Buluşmanın ikinci gününde AGF Kurucu Genel Başkanı Mevlüt Yeni’ye AGF Yönetimi tarafından Onursal Başkan seçilmesi dolayısıyla Onursal Başkanlık Belge Töreni, Kokteyl ve Kitap İmza Günü düzenlendi. Düzenlenen imza gününde Hatay Gazeteciler Cemiyeti Abdullah Temizyürek’e “Sadece Gazeteci” adlı kitabını imzalayıp hediye eden AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni çıkardığı kitaba desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu delegeleri daha sonra Onursal Başkan Mevlüt Yeni onuruna Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen belge töreni etkinliğine katıldılar. Açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı ve AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, “AGF olarak Maraş’tan, Kemer’e Burdur, Isparta, Hatay, İskenderun, Osmaniye ve Kıbrıs’tan federasyonumuzu oluşturan tüm illerde Mevlüt Yeni dediğimiz zaman meslektaşlarımız aynı sevgi ve saygı cümlelerini ifade ediyorlar. Güzel olan tarafı öğretilmiş değiller. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun oluşması ve bir araya getirilmesi konusunda bütün illerin örgütlenmesi çok zordu. Aynı konuya herkesin inanmasını sağlanması adına gösterdiği mücadele ve Akdeniz Bölgesi’ndeki dayanışmayı sağladığı için Onursal Başkan Mevlüt Yeni’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun’un konuşmasının ardından söz alarak katılımcılara yönelik bir konuşma yapan AGF Onursal Başkanı Yeni, “Gazetecilik benim sevdiğim, aşık olduğum, her şeyden üstünde tuttuğum kutsal bir meslek. Bugüne kadar mesleğimi en şekilde icra etmeye çalıştım. Hem heyecanlı, hem de duyguluyum. Biz ancak mezarda bu mesleği bırakırız. Deneyimlerimi, tecrübelerim meslektaşlarımla federasyonumuzla birlikte olarak paylaşacağım. Bana bir yıl müsaade edin, hep hayalim olan dil eğitimi almak için buralarda olmayacağım ama döndüğümde kendine artılar katan çok güzel dil bilen bir Mevlüt Yeni ile karşılaşacaksınız. Ekim ayı toplantısının Alanya’da düzenlenmesinde emeği geçen AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun’a ve katılarak Alanya’yı onurlandıran değerli cemiyet başkanlarımız ile delegelerimize, ulusal yazarlarımıza, resmi kurum müdürlerimize, STK temsilcilerine ve basın mensuplarına bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’ye Onursal Başkanlık Belgesi ve plaketi Gazeteci Yalçın Bayer ve Arif Dizdaroğlu tarafından takdim edildi. Törenin ardından “Sadece Gazeteci” adını verdiği kitaplarını imzalayan AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, kitaptan elde edilen geliri AGF’ye bağışladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.