DOLAR 32,4234 0.02%
EURO 34,4543 -0.15%
ALTIN 2.486,590,16
BITCOIN 2033115-3,39%
Hatay
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hataylı Sanatçı ve Edebiyatçılardan EXPO desteği

Hataylı Sanatçı ve Edebiyatçılardan EXPO desteği

ABONE OL
5 Haziran 2021 09:41
Hataylı Sanatçı ve Edebiyatçılardan EXPO desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hataylı Sanatçı ve Edebiyatçılardan oluşan heyet, Aralık 2021’de yapılmasına karar verilen Expo 2021 Projesini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’la görüştü.

İlk etapta 57 destekleyicisi olan Hataylı sanatçı ve edebiyatçı heyetinde; Müslüm Kabadayı, Ömer Özdal, Mehmet Ali Solak, Edip Yeşil, Tunay Devrim, Neslihan Kanuncu Seçkin, Yusuf Altunay ve Mehmet Oflazoğlu yer aldı.

Heyet adına önerileri sunan Yazar Müslüm Kabadayı, dünya tarihindeki adıyla Antakya kentinin, Hatay topraklarının; doğal, tarihsel, kültürel, sanatsal ve yazınsal açıdan Türkiye kadar Dünya’nın da önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Hatay’ın tanıtılmasında önemli bir yer tutacak Expo Projesiyle ilgili panel, sempozyum ve oturumlarla ilgili düşünceleri aktardı.

Zengin altyapı ve arka planına karşın Hatay’ın ülkemizde ve Dünya’da hak ettiği ilgiyi görecek çalışmalarda yetersizlik olduğunun altını çizen Kabadayı, “Tarihsel arka planıyla Dünya’da bilinen Antakya odaklı olarak Hatay, jeo-stratejik ve jeopolitik bakımdan barış kültürünün merkezi konumundadır. Bunu besleyen değerleriyle gerek Ortadoğu’da gerekse Dünya’da barışın kökleşmesine ciddi katkılarda bulunacak potansiyele sahiptir” diyerek, HBB tarafından yürütülen EXPO çalışmasında Hataylı edebiyatçı ve sanatçıları bir araya getirecek bir çalıştayın yapılması gerektiğini, bu çalıştaydan çıkacak görüş ve önerilerin de EXPO projesine katkı sunabileceğini söyledi.

Uluslararası organizasyon olan EXPO’nun, Hatay’ın Dünya’ya tanıtımı açısından son yüzyılın en önemli çalışmalarından biri olduğunun altını çizen Hataylı sanatçı ve edebiyatçılar da, panel, oturum, sempozyum gibi etkinlikleri sıralarken, Arsuz’da yapılan HADO Projesiyle Mısır-Lübnan-Suriye-Ürdün-Filistin coğrafyasındaki edebiyatçı ve sanatçılarla kurulacak ilişkilerle ortak çalışma yürütülmesinin emperyalizmin kanlı projesi olan BOP nedeniyle Akdeniz’e kıyısı bulunan birçok ülkede yaşanan savaş ve iç savaşların yol açtığı yaraların sarılmasına, halklar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunabileceğine dikkat çekti.

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

Hataylı sanatçı ve edebiyatçıların görüş ve önerilerini dikkatlice dinleyen HBB Başkanı Savaş, Expo’nun sadece Hatay projesi olmadığını, Türkiye projesi olduğuna işaret ederken, ortak çalışmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

Expo alanını gezdirip proje hakkında geniş bilgiler veren Serkan Daştandır’ın sunumunun ardından Expo Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak’la görüşen heyet, görüşmelerin Expo sürecine katkı sunacağına inandığı taslak çalışmaları paylaştı.

Bu durumda; Hataylı sanatçı ve edebiyatçıların 10 Aralık 2021-30 Mayıs 2022 arasında sürecek Expo Kültür-sanat-edebiyat etkinliklerinin planlanması ve hazırlıkları 9 Haziran HBB Meclisi toplantısından sonraya kaldığı kaydedildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.