DOLAR 32,3581 0.11%
EURO 34,9833 -0.29%
ALTIN 2.323,990,21
BITCOIN 22796201,41%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şebekelerdeki Su Güvenli Ve Sağlıklı

Şebekelerdeki Su Güvenli Ve Sağlıklı

ABONE OL
2 Eylül 2021 12:03
Şebekelerdeki Su Güvenli Ve Sağlıklı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), şebekelerdeki suyun sağlıklı ve güvenli olduğunu duyurdu.

HATSU yaptığı yazılı açıklamada, “Hatay genelinde HATSU denetimi ile kontrolündeki tüm depo ve şebekelerden içme, kullanma suyu, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte yer alan parametrelere göre analizi yapılarak ve insan sağlığına uygun hale getirilerek şebekelere verilmektedir. İnsan sağlığını korumak, suyu temiz şekilde iletmek amacıyla 15 ilçede depolardan meskenlere verilen içme suyu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından rutin olarak numune alınıp Hatay Halk Sağlığı Laboratuvarında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler gerçekleştirilerek denetleme ve kontrol izlemesi yapılmaktadır.

Ayrıca, HATSU teknik personeli tarafından da günlük olarak gerekli kontroller yapılmaktadır. Yapılan işlemler ile suda bulunması muhtemel toksik, sağlığa zararlı maddeler ile hastalık yapıcı mikroorganizmalar etkisiz hale getirilerek, içme suyu standartlara uygun, sağlıklı ve kaliteli şekilde iletilmektedir” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.