DOLAR 32,5290 0.02%
EURO 34,8670 0.53%
ALTIN 2.428,49-0,16
BITCOIN 2155889-0,35%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
‘AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NE DAHİL Mİ?

‘AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NE DAHİL Mİ?

ABONE OL
22 Ekim 2021 10:51
‘AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NE DAHİL Mİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda adı sıkça orman yangınlarıyla anılan Habib-i Neccar Dağı’nın, 11 Kasım’da gerçekleşecek olan ‘Ağaçlandırma Günü’ne dahil edilip edilmediği merak konusu oldu. Özellikle 2020 ve 2021 yıllarında meydana gelen yangınlarda, büyük ölçüde zarar gören Habib-i Neccar Dağı’nın, 11 Kasım’la beraber yeniden yeşillenmesi isteniyor.

ANTAKYA’NIN NEFESİ OLARAK BİLİNİYOR

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’nın her noktasından görülebilen ve şehrin nefesi olarak adlandırılan Habib-i Neccar Dağı, meydana gelen yangınlardan sonra çirkin manzara ile karşımıza çıkıyor. Birçok noktasında hala yangının izleri bulunan Habib-i Neccar Dağı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ile beraber eski görkemli ve yeşil günlerine dönmek istiyor.

“HABİB-İ NECCAR DAĞI ANTAKYA’NIN SİMGESİDİR”

Nitekim Habib-i Neccar Dağı’nın ağaçlandırılma listesine alınıp alınmadığını merak eden vatandaşlar, Habib-i Neccar Dağı’nın mutlaka listede yer alması gerektiğini söylediler. 11 Kasım’da ağaçlandırma yapılabilmesi için bir an önce çalışmaların başlaması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, “Habib-i Neccar Dağı, Antakya’nın ve hatta Hatay’ın simgesidir, bizim en önemli değerimizdir. Dağımız aylardır böyle çirkin manzara ile karşımıza çıkıyor. Milli Ağaçlandırma Günü’müzde, bu kötü manzaraya son vermeliyiz. Bir an önce çalışmalar başlamalı ve artık Habib-i Neccar yeniden yeşilliği ile birlikte bizi selamlamalıdır” diye konuştular. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.