DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20817933,16%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Tarih ve Turizm Cazibesi “Harbiye Şelaleleri”

Tarih ve Turizm Cazibesi “Harbiye Şelaleleri”

ABONE OL
23 Eylül 2021 10:20
Tarih ve Turizm Cazibesi “Harbiye Şelaleleri”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan mitolojide su perisi Daphne’nin “gözyaşları” olarak bilinen Harbiye Şelaleleri, cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Her yıl binlerce yerli-yabancı turistin akın ettiği alan, sadece yaz aylarında değil, sonbahar ve kış aylarında da büyük ilgi görüyor.

HER MEVSİM AYRI GÜZELLİĞE BÜRÜNÜYOR

Hatay’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında bulunan merkez ilçe Antakya’ya 7 kilometre uzaklıktaki Harbiye Mahallesi, şelaleleri ve yemyeşil örtüsüyle her mevsim farklı güzelliğe bürünüyor. İrili ufaklı onlarca şelalenin bulunduğu alanda, işletmeciler tarafından yaptırılan ördek ve balık havuzları da ziyaretçilerine farklı bir güzellik sunuyor. Diğer yandan şelale güzergahında kurulan stantlarda satılan yöresel ve hediyelik ürünlerde büyük ilgiyle karşılanıyor.

DÜZENLEME PROJESİNİN BU KIŞ BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Önceki ay Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında görüşülen ve yapımına karar verilen ‘Harbiye Şelaleler Bölgesi Mekansal Düzenlemesi ve Su Yönetim Projesi’nin bu kış itibariyle hayata geçmesi bekleniyor. Harbiye Şelaleleri’nin güzelliğine güzellik katmak, tarihi ve turistik dokusunu da daha ön plana çıkartmak amacıyla gerçekleştirilecek olan projenin, yaz ayına kadar sonuçlanması öngörülüyor. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.