DOLAR 32,5403 0.25%
EURO 34,7782 0.09%
ALTIN 2.489,871,13
BITCOIN 20628034,05%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İSTE’de 29 Ekim Coşkusu

İSTE’de 29 Ekim Coşkusu

ABONE OL
30 Ekim 2021 11:51
İSTE’de 29 Ekim Coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Cumhuriyetin 98. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda (MYDK) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir program düzenlendi.

MYDK Atatürk Konferans Salonu’nda İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin ev sahipliğine gerçekleşen programa, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE Senato Üyeleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

DEPCİ: AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET, MİNNETLE VE SAYGI İLE ANIYORUM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. Programın misafirlerini selamlayarak konuşmasına başlayan Rektör Depci “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98. Yıl Dönümünde öncelikle bize bu toprakları vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Aziz şehitlerimizi rahmet, minnetle ve saygı ile anıyorum” dedi.

Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde vatansever bir duruşla aziz Türk Milletinin düşmanı mağlup ettiğini belirten Rektör Depci “Cumhuriyetle taçlandırılan İstiklal Mücadelesinde bugün bize düşen bu mirası ve değerleri koruyarak vatanımızı geleceğe daha iyi taşımaktır” şeklinde konuştu. Cumhuriyet’in hiçbir zümrenin, hiçbir dar görüşün tekelinde olmadığını vurgulayan Depci “Bu vatanının ilelebet payidar kılınması ebediyen Türk Milletinin kendine yüklediği bir vazife olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bize bu toprakları ve eşsiz kıymette bulunan değerleri miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda İSTE Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Yahya Yılmaz “Cumhuriyet Fikrinin Türk Tarihindeki Seyri” isimli bir konferans verdi. Bu milletin değeri olmuş Cumhuriyeti anlamak ve sevmek için tarihsel sürecin bilincinde olmak gerektiğini ifade eden Yılmaz, Atatürk’ün ‘Türk Milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare; Cumhuriyet idaresidir’ deyişinin Türk Milletinin yapısını ortaya koyduğunu belirtti. Konferansta tarihsel süreçte Türk Devletlerinin yönetim şekillerine ve yönetim anlayışlarının Cumhuriyet rejimi ile benzerliklerine değinen Yılmaz, “Tarihin seyri içinde Atatürk’le şekillenen Cumhuriyet, demokrasi ile bütünleştirilerek, insan onuruna yakışır bir hal almıştır” dedi. Yılmaz konferansı “Tekrar milletimizin varlığı için fedakârlık yapmış, can vermiş, gazi olmuş, bize yol göstermiş bütün kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz” diyerek tamamladı.

MYDK Öğretim Elemanları ve öğrencilerinin canlı performans sergilediği programda Koro Şefliğini MYDK Öğretim Görevlisi Valentyn Trofimov yaparken, Öğretim Görevlisi Emre Uyunmaz klasik gitar dinletisiyle katılımcılara müzik şöleni yaşattı.

29 Ekim Haftası Müzik Etkinlikleri kapsamında hafta boyunca İSTE Yerleşkelerinde İSTE Ailesi ile buluşan MYDK A’Capella Topluluğu final konserini 28 Ekim’de düzenlenen etkinlikle gerçekleştirdi. A’Capella Topluluğu korosunun şefliğini ise MYDK Öğretim Görevlisi Emrah Ender Arzuman yaptı.
Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.