DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0439 -0.26%
ALTIN 2.281,990,21
BITCOIN 22839181,30%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gelecek nesiller ‘Hatay Vitrini’nde

Gelecek nesiller ‘Hatay Vitrini’nde

ABONE OL
3 Eylül 2021 12:03
Gelecek nesiller ‘Hatay Vitrini’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesinin SİEUGreen projesi ile hayata geçirdiği akuaponik sistemle bitki yetiştirilen “Hatay Vitrini” adlı sera ilk ziyaretçilerini ağırladı.

Bu projeyle şehirsel tarımdaki teknolojik ve sosyal yeniliklerin, toplumu ve ekonomiyi nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini bir kez daha göstermeyi hedefleyen HBB, Hatay BİLSEM(Bilim ve Sanat Merkezi) 5 ve 6. Sınıf öğrencilerine akuaponik (topraksız tarım) sistemi tanıttı.

AKUAPONİK SİSTEMLE BİTKİ YETİŞTİRME EĞİTİMİ

Hatay BİLSEM tarafından yürütülen “Sürdürülebilir Doğa Yolculuğu için Ekokids” projesinin faaliyetleri kapsamında ziyaret gerçekleştiren öğrencilere teorik olarak akuaponik sistemle bitki yetiştirme eğitimi verildi.

Teorik eğitimin ardından sera içerisinde uygulama ortamı incelendi.  Öğrencilere evlerinde kendi imkânlarıyla uygulayabilecekleri bir örnek hazırlanarak eğitim günü tamamlandı.

Bu hedefleri yerine yetirmek için “sürekli eğitim merkezi” modeli ile yenilikçi tarım tekniklerini girişimci iş insanları ve öğrencilerle paylaşan HBB, onlara canlı bir laboratuvar ortamı sağlayarak Türkiye’de bir ilk olma amacıyla çalışmalarına devam ediyor.  Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.