DOLAR 32,5788 0.19%
EURO 34,8232 0.44%
ALTIN 2.418,42-0,58
BITCOIN 21556070,12%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
TÜRK MÜZİĞİ HATAY’DA DA HAYAT BULACAK

TÜRK MÜZİĞİ HATAY’DA DA HAYAT BULACAK

ABONE OL
30 Mart 2019 09:02
TÜRK MÜZİĞİ HATAY’DA DA HAYAT BULACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk müziği için el ele veren üç kadının sıradaki durağı Hatay olacak.

Sanatçı Aylin Taşçı, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un eşi Rana Selçuk ve Bakan Yardımcısı Özer’in eşi Nebahat Özer, Türk müziğini yeni nesillere tanıtmak ve sevdirmek için kolları sıvadı. Türk Müziğini tanıtma ve destekleme projesi kapsamında Hatay’da da düzenlenecek olan örneklemeli Türk müziği semineri, İstanbul Devlet Müziği Topluluğu Ses Sanatçısı ve Müdürü Aylin Şengün Taşçı ile ekibindeki sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek. Sıradaki durağı Hatay olan projeye Rana Selçuk ve Nebahat Özer katılacak.

SELÇUK: “MÜZİĞİMİZ YAŞAMIMIZIN PARÇASI OLMALI”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un eşi Rana Selçuk, gerçekleştirilen anlamlı projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Müziğimiz müzelerde tarih olmadan yaşamımızın parçası olmalı. Çocuklarımızın gündemine girmeyi başarabilirsek bu mümkün olur. Bu proje, sigara, uyuşturucu, internet gibi bugünün bağımlılık ve tehlikeleri karşısında gençleri sanatla eğitiyor, muhafaza ediyor” dedi.

TAŞÇI: “YETENEK AVINDAYIZ”

Türk Müziği Sanatçısı Aylin Taşçı, “Tarihi bir yolculuğu sanat gözlüğü takarak bir öğreti ve diriliş üzerinden gerçekleştiriyoruz” dedi. Taşçı, “Biz sadece farkındalık oluşturmuyoruz aynı zamanda bir yetenek avındayız. Çocuklarımıza enstrümanları tek tek anlatıp, onların yeteneklerini gözlüyoruz. Amacımız Türk müziğine karşı farkındalık oluşturup, tarihimizi yeniden diriltmek ve tabi yeni sanatçılar, müzisyenler yetiştirmek. Her okulda en az 400 öğrenciye ulaşıyoruz” açıklamalarında bulundu. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.