DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 22799651,28%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HATAY HUZURLU BİR KENTTİR!

HATAY HUZURLU BİR KENTTİR!

ABONE OL
24 Ağustos 2021 13:16
HATAY HUZURLU BİR KENTTİR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “İnşallah amacımız, 2023’le beraber Türkiye’yi cari fazla veren bir ülke noktasına taşımak olacaktır. Çok yaklaştık, inşallah bu yıl çok az vereceğiz ama önümüzdeki yıl artık cari fazla vermek istiyoruz. Önümüzdeki yıl artık Türkiye’yi cari fazla veren ülkeler kategorisine koymak istiyoruz.” dedi.

“400 BİN SURİYELİYE RAĞMEN AKSAKLIK YAŞANMAYAN KENT”

Hatay ziyaretlerinde konuşan Bakan Muş, “İlimiz tarihi bir kent. Çok eski bir kent. Dolayısıyla kıymetli bir şehir. Huzurlu bir kent. İnsanlar birbirleriyle barışık, iç içe yaşamayı benimsemiş. Asayiş olaylarının düşük olduğu bir kent. 2 milyona yakın, 1 milyon 600 bin nüfusu, 400 bin Suriyeli misafir olmasına rağmen herhangi bir aksaklığın yaşanmadığı bir il. İşte bu Hatay’ın hoşgörüsünü, Hatay’ın aslında kendi içerisinde oluşturduğu kardeşlik hukukunun göstergesi. Bence dünyaya örnek gösterebilecek bir il. Bu vilayetimiz sanayide de öncü bir kent. Çok ciddi sanayi yatırımlarının olduğu bir ilimiz. Bugün limanımızı gezdik. Orada yapımı devam eden büyük yatırımlarımız söz konusu. Bir taraftan da devasa, ucu bucağı görünmeyen bereketli Amik Ovası’nın toprakları ve hemen onun üzerindeki tarihi ve kültürel alanlar. Dolayısıyla bu 4’ünün bir araya geldiği bir il, daha da ileri gidecektir.”

“VEKİLLERİMİZ DE BAŞKANLARIMIZ DA ÇALIŞIYOR”

Muş, Hatay’da beklenen bazı yatırımlar olduğunu kaydederek, “Milletvekillerimiz çalışıyor, il başkanlığımız bu noktada belediyelerle çalışıyor. Biz de üzerimize düşen tarafıyla alakalı çaba içerisinde olacağız. Birkaç yatırımımız söz konusu bölgede. Bu yatırımların hayata geçmesiyle beraber Hatay’ın bir sıçrayış yapacağının da bunlar göstergesi. Yatarım anlamında ekonomik faaliyet anlamında bir sıçrama noktasında epey bir kısmı halledilmiş, belli bazı prosedürler kısmında kalmış. İnşallah onların tamamlanmasıyla beraber yatırımlar vücut bulacaktır. Yatırımlar faaliyete geçmiş olacaktır ve bunlar da Hatay ilimize daha farklı bir katkıyı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Birlikten kuvvettin doğacağını anımsatan Muş, şöyle devam etti: “Biz Ticaret Bakanlığını iyi idare edeceğiz, görevimizi iyi yapacağız. İl Başkanlığımız buradaki siyasi vazifesini yapacak. Milletvekillerimiz zaten büyük bir içtenlik ve beraberlik içerisindeler. Bu başarıyı getirecek. Her anlamda başarıyı getirecek. Dolayısıyla bu ülkeye daha uzun yıllar partimiz, milletvekillerimizin, partimizin çeşitli kademelerindeki üyelerimiz hizmet edecektir ve Türkiye’yi arzu ettiğimiz noktaya çıkaracağız. Tepe noktaya kadar geldik. İhracatımızda, ekonomimizde ciddi bir toparlanma söz konusu. Bugün gördüğümüz rakamlar, artık iki haneli ihracat rakamlarına ulaştık. İnşallah bundan sonrasında amacımız, bu haneleri farklı farklı yukarıya doğru revize etmek olacak. Dolayısıyla bunları daha yukarı çıkaracak çalışmalar, yatırımlar da oluyor. Geleceğimiz bugünümüzden daha iyi olacaktır. Buna emin olabilirsiniz.”

Muş, dünyanın çok değişken ve dinamik olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“10 gün önceki dünyayla 10 gün sonraki dünya bambaşka. Kadim bir ülke, şehrimiz var. Bütün bu değişiklikleri, hengamelere rağmen istikametinden, vizyonundan ayrılmayan bir Türkiye var. Dünyada ülkesini, milletini, milletinin refahını ve huzurunu daha fazla yukarıya taşıyacak bir iktidar, bir lider var. İnşallah amacımız, 2023’le beraber Türkiye’yi cari fazla veren bir ülke noktasına taşımak olacaktır. Hedeflerimiz arasında bu vardır. Çok yaklaştık, inşallah bu yıl çok az vereceğiz ama önümüzdeki yıl artık cari fazla vermek istiyoruz. Önümüzdeki yıl artık Türkiye’yi cari fazla veren ülkeler kategorisine koymak istiyoruz. Diğer göstergelerimiz hamdolsun çok daha iyi. Bunun yansıması refah, milletimize hayat standardının yükseliş olacaktır. Daha iyi bir Hatay’da, Türkiye’de yaşam olarak geri dönüş olacaktır. Bu uğurdaki mücadelemizi sürdürmeye, ülkemizi büyütmeye, milletimizin refahını arttırmaya devam edeceğiz. “

Muş’a AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi ve İl Başkanı Adem Yeşildal da eşlik etti. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.