DOLAR 32,5715 0.09%
EURO 34,8925 0.14%
ALTIN 2.426,300,15
BITCOIN 2081869-3,50%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi

Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi

ABONE OL
3 Eylül 2021 11:48
Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Antakya Düşünce Derneği Hatay Şubesi’nce konser düzenlendi.

HATMEK salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan ADD Hatay Şubesi Başkanı Kezban Kuran, “30 Ağustos, Türk Ulusunun Mustafa Kemal gibi eşsiz bir liderin önderliğinde emperyalizme karşı büyük bir zaferi kazandığı ve tam bağımsız yeni bir devletin kurulması için gerekli olan kararlılığın ortaya konulduğu bir tarih olduğunu söyledi.

0

Kuran, “Mustafa Kemal bir tarih oluşturmaya kalkanlar; Türk tarihinin masa başında değil, savaş alanlarında kadını ile erkeği ile omuz omuza savaşarak yazıldığını iyi bilmelidirler.  Kiminin çıkıp eli kanlı terör örgütü lideri ile Mustafa Kemal Atatürk’ü eş tutması, kiminin 30 Ağustos Zafer bayramının halkın genelini ilgilendiren bir bayram olmadığını söylemesinin en güzel cevabını Falih Rıfkı Atay şöyle veriyor. ” Nemiz varsa eğer, bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu batının,  vicdanımızı ve düşüncemizi doğunun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklara ana kucağının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alabiliyorsak, hepsini her şeyi 30 Ağustos Zaferine borçluyuz”. 30 Ağustos Zaferini de Mustafa Kemal Atatürk’ e borçlu olduğumuzu unutmayalım ve unutturmayalım. Bu güzel vatanı, en güzel rejim olan Cumhuriyeti bizlere kazandıran bu uğurda canlarını veren başta Mustafa Kemal olmak üzere asker ve sivil tüm şehitlerimizi şükranla, minnetle anıyoruz” dedi.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Konuşmanın ardından sahne alan Bedi Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Koro Eğitmeni Burçin Kumru şefliğinde Atatürk sevdiği şarkılar seslendirildi. Öğrencilerin vermiş olduğu mini konser izleyiciler tarafında sıkça alkışlandı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.