DOLAR 32,3391 0.18%
EURO 35,1193 -0.2%
ALTIN 2.234,66-0,38
BITCOIN 2058050-5,83%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

4 gençlik çalışanı Romanya’da eğitim kursun katıldı

4 gençlik çalışanı Romanya’da eğitim kursun katıldı

ABONE OL
4 Kasım 2021 12:01
4 gençlik çalışanı Romanya’da eğitim kursun katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belen Kaymakamlığı adına 4 gençlik çalışanı Erasmus+ Projesi Kapsamında Romanya’da Eğitim kursuna katıldı

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında, Romanya’nın Costinesti şehrinde gerçekleştirilen “Out for ChangE+” adlı gençlik çalışanlarına yönelik eğitim kursuna 3’ü öğretmen ve 1’i üniversite öğrencisi olmak üzere 4 (dört) gençlik çalışanımız katılarak uygulamalı eğitim aldılar.

Romanya’dan Asalt Derneğinin koordinatörlüğü ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığı’nın ortaklığı ile düzenlenen eğitime Türkiye, Estonya, Hırvatistan, İtalya, Bulgaristan, Letonya, Polonya ve Romanya’dan toplam 32 gençlik çalışanı katıldı.

Projenin amacı, katılımcıların hem kendilerinin hem de genç yararlanıcılarının yetkinliklerini geliştirmek için çalışmalarında uygulayabilecekleri kaynaştırma ve kapsayıcı yaygın eğitim yöntemleri hakkında bilgilerini geliştirmek, yaygın eğitim ve deneysel yöntemler kullanarak kapsayıcı ortamlarda çalışma konusunda eğitim becerilerini ve uzmanlıklarını geliştirmek, kapsayıcı eğitim yöntemlerini ve etkinliklerini entegre etmenin sosyal değişim yaratabileceği ve genç katılımcılara ve topluluklarına büyük fayda sağlayabileceği konusunda gençlik çalışanlarının farkındalığını geliştirmektir.

8 günlük proje faaliyetleri kapsamında gençlik çalışanları İmkânsız Görev, İnsan Kütüphanesi, Uçak Fabrikası, Gizli Arkadaş, Kör Açık Hava Yürüyüşü, Rehberli Tartışma, Rol Yapma, Eurovision Şarkı Yarışması, Obje Resmi, Harekete Geçirici Aktiviteleri ve Temel Etkinlikleri Hazırlama ve Sunma, Video Yapımı, Oscar Gecesi ve Proje Broşürü ve El İlanı Hazırlama gibi çok sayıda faaliyet ve uygulama yoluyla farklı konularda yeni bakış açıları kazanmışlardır.

Out for ChangE+, farklı grupları topluma entegre etmek için fikir ve stratejiler geliştirilmesine yardımcı olan bir eğitim kursuydu. Bu eğitim kursuna farklı kişilik, tutum ve ülkelerden katılan 32 gençlik çalışanı çok kültürlü gruplarda etkinlikler yapma ve yeteneklerini geliştirme fırsatı buldular.

Proje konusuna ek olarak, kültürler arası farklılıkları keşfetme ve saygının geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı kültür geceleri düzenlenmiştir. Türk Kültür Gecesinde ülkemiz video, sunum ve yarışma yoluyla tanıtılmış, kına gecesi canlandırılmış, yöresel folklor oyunlarımız diğer katılımcılarla birlikte oynanmış, yiyecek ve içeceklerimiz ikram edilmiş, el işi ürünlerimiz sergilenmiş ve yarışmada dereceye girenlere defne sabunu hediye edilmiştir.

Kaymakamımız Sayın Hayrettin BASKIN, projeye katılan gençlik çalışanlarının söz konusu proje faaliyetleri ile kişisel ve mesleki olarak kendilerini geliştirdiklerini, ülkemize yeni yaklaşımlar ve deneyimlerle döndüklerini, çalıştıkları kurumların kurum kültürünün geliştirilmesi ve uluslararasılaşması için önemli bir adım attıklarını belirterek Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve katılımcılara teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.