DOLAR 32,3317 0.25%
EURO 35,0399 -0.26%
ALTIN 2.279,520,10
BITCOIN 22849361,61%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Uygulamalı çiftçi okulları” çalıştayı Hatay’da gerçekleştirildi

“Uygulamalı çiftçi okulları” çalıştayı Hatay’da gerçekleştirildi

ABONE OL
15 Temmuz 2021 10:08
“Uygulamalı çiftçi okulları” çalıştayı Hatay’da gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan “uygulamalı çiftçi okulları” çalıştayı Hatay’da gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen Çalıştaya Hatay,, Adana, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Van İllerinden dört ’er kişilik proje ekibi katıldı.

Çalıştay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu ve FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Çolakoğlu konuşmasında; Hatay ilinin tarımsal değerlerine değinirken üreticiler ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında tarım alanında kurulan bağı vurguladı ve Hatay ilinin UÇO’nun uygulama illerinden biri olarak seçilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Çalıştayda Sheikh Ahaduzzaman Uygulamalı Çiftçi Okullarında katılımcı öğrenim uygulamasının önemini vurgulayarak,  “Daha katılımcı hale getirmek ve herkes için daha erişilebilir kılmak için UÇO yaklaşımını daha fazla teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bunu yaptığımızda, inanıyoruz ki iyi uygulamalar Türkiye’nin diğer illerinde de yaygınlaştırılabilecek ve UÇO tarımsal problemlere sürdürülebilir çözümler üretmeye giden yolda ulusal bir kampanyaya dönüşebilecektir” dedi.

Celal Taluğ, Özdal Köksal ve Kürşat Demiryürek gibi tarım uzmanları tarafından verilen UÇO eğitimleri katılımcılar arasında geniş oranda etkileşim oluşturdu.

Eski Ankara Üniversitesi Rektörü Celal Taluğ, yaptığı sunumda mevcut UÇO’nun Türkiye’de bir kendi türünün ilk örneği olduğuna dikkat çekerek “Bu uygulama, tarım alanında insan kaynaklarının geliştirilmesini hedefliyor ve bu bakımdan oldukça değerli, çünkü çiftçilerin teknik tarımsal bilgileri açık bir şekilde kavramasını sağlıyor. Okulda verilen dersler çiftçilerin sahip olması gereken kritik bilgiler etrafında tartışma yürütmelerine olanak veriyor. Dahası, çiftçiler bu derslerden aldıkları ilhamla diğer çiftçilere öğrendikleri bilgileri aktarıyor ve öğrenilen bilgi kullanışlı hale gelerek nihayet tarımsal hayatın kendisiyle uyumlu oluyor” dedi.

Çalıştaya katılan konuklar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü FAO Projesinin Saçaklı Mahallesinde başlattığı Pamuk Yetiştiriciliği Uygulamalı Çiftçi Okuluna katılarak uygulamayı yerinde gördüler.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün FAO Projesi çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı bulan FAO Türkiye ekibi ve İllerden gelen FAO ekipleri duydukları memnuniyeti dile getirerek Müdür Çolakoğlu’na ve FAO Projesi ekibine teşekkür ettiler. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.