DOLAR 32,5382 0.31%
EURO 34,5672 0.15%
ALTIN 2.490,010,29
BITCOIN 2046780-0,21%
Hatay
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>10 Bin İmza Toplandı</strong>

10 Bin İmza Toplandı

ABONE OL
20 Nisan 2022 11:59
<strong>10 Bin İmza Toplandı</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tabip Odası’nca Defne’ye Devlet Hastanesi yapılması için başlatılan imza kampanyası sona erdi. İmza kampanyasında 10 bine aşkın imza toplandı. İmzalar Sağlık Bakanlığına verilmesi için Hatay Valiliğine teslim edilecek.

NAZİK: DEFNE’YE DEVLET HASTANESİ İSTİYORUZ

Konuyla ilgili olarak Oda binasında basın açıklaması yapan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik, “Defne 160.000 nüfusu ile Hatay ilinin üçüncü büyük ilçesidir. İlçede yaşayan vatandaşların en yakın hastaneye gidebilmek için kilometrelerce yok kat etmesi gerekmektedir. Bu acil vakalar için kimi zaman geç kalınan bir müdahaleye, kimi zaman da hastanın kaysına sebep olmaktadır. Vatandaşların mevcut hastanelere ulaşmakta zorluk çekmekte, gittiklerinde ise yapılan tetiklerin sonucun için saatlerce o hastanede beklemek zorunda kalmaktadır” dedi.

DEFNE’DE DEVLET HASTANESİ BULUNMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİK

Defne halkı ikinci basamak sağlık hizmetlerine erişimde zorluklar yaşamak olduğunu dikkat çeken Başkan Nazik, “Ülkemizde 20 bin nüfuslu çeşitli ilçelerde devlet hastanesi var iken Defne ilçesinde bulunmaması büyük bir eksikliktir. Konu ile ilgili çeşitli girişimle yapılmış, fakat yazılı somut bir adım atılmamıştır. İlçede yaşayan vatandaşların sağlık hakkı ve yaşam hakkı için ulaşılabilir bir yerde devlet hastanesi yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

SOMUT ADIMLARIN ATILMASINI İSTİYORUZ

Defne’ye Devlet Hastanesi yapılması ile ilgili yaptığımız imza kampanyasında vatandaşlar hastaneye ulaşmada yaşadıkları zorlukları dile getirdiler. Kısa zamanda 10 bine aşkın imzayı Sağlık Bakanlığına iletilmesi talebiyle Hatay Valiliğine veriyoruz.

Yetkililerden Defne’ye Hastanesi yapılması hususunda gerekli somut adımların atılmasını ve konu hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi istiyoruz” açıklamasında bulundu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.