DOLAR 32,5115 0.28%
EURO 34,5682 0.15%
ALTIN 2.495,820,53
BITCOIN 2044463-0,72%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAHA KAÇ CAN GİDECEK?

ABONE OL
11 Haziran 2022 11:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha kaç can yitip gidecek? Daha kaç evin ocağı sönecek?

Yıllardır sorunun nedeni bilinmesine rağmen neden hala bir çözüm yapılamıyor bir adım atılmıyor? Neyden mi bahsediyorum tabiki Samandağ denizinde onlarca canımızı alan rip akıntısı sorunundan bahsediyorum. Yıllardır Samandağ’da aynı konu yüzünden ölümler yaşanıyor, ilçeden veya ilçe dışından gelen onlarca turist yaz aylarında denize akın ediyor ve maalesef ki haftada en az 4-5 kişi hayatını kaybediyor. Daha geçtiğimiz günlerde 15 yaşında olan genç bir kız kardeşimiz hayatını kaybetti.  Uzun yıllardır var olan ve nedeni belli olan bu ölümler için neden bir çözüm bir adım atılmaz da böyle ölümlere göz yumulur. Samandağ Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi içerisinde insan hayatının yer aldığı bu konu için neden çözüm yaratmazsınız? Üniversitelerden hocalar, Ankara’dan hatta yurt dışından bu konunun uzmanlarını davet edip çözüm konusunda bir çalışma neden yapılmaz neden bir faaliyet raporu çıkarılıp çözüm konuları ele alınıp uygulanmaz? Dalga kıran bölgeye uygun olmaz mı veya belirli yerlere kadar denize dubalar eklenmez mi? Birçok çözüm önerisi yer alıyor bunları oturup bölgemiz ve deniz için en uygunu hangisi ise o çözüm uygulanmalı hemde en kısa sürede.

*Cankurtaranlar Sahil Boyunca Konuşlandırılmalı*

Belediyenin denizde yaşanan boğulmalar için kullandığı çözümlerden bir tanesi cankurtaran, gerçekten güzel ve yerinde bir çözüm ama âmâsı var evet çünkü bu yeterli kalmıyor maalesef çünkü kullanılan bu önlem sadece Çevlikte var. Ölümleri daha aza indirmek için cankurtaran uygulaması sahil boyunca uygulanmalı sadece belirli noktalarda değil çünkü Samandağ sahili sadece Çevlik’ten oluşmuyor. Yaz aylarında sahil tıka basa dolarken vatandaşlar yeri geldiğinde yer bulmak için sahilin en ücra köşelerine de gidebiliyor. Bunun en büyük kanıtı yine geçen kaybettiğimiz kardeşimiz, çünkü boğulma olayı meydan sahilde yaşandı. Rip akıntısı için kesin çözüm üretilene kadar şuan kullanılan geçici çözüm sahil boyu uygulanmalı ve gerçekten eğitimli cankurtaranlarla beraber uygulanmalı. Umarım bu yıl daha az canımız yanar ve bir daha böyle acı olayları yaşamak zorunda kalmayız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.