DOLAR 32,5842 0.28%
EURO 34,7557 -0.07%
ALTIN 2.501,310,69
BITCOIN 20385061,71%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

EKO(NO)Mİ

ABONE OL
17 Aralık 2021 16:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi nedir? Gelin hep beraber ilk başta sözcük anlamına bakalım, Ekonomi: bir insan topluluğunun ya da bir ülkenin, yaşayabilmek için üretme ve bunları bölüşme biçimlerinin ve bu eylemlerden doğan ilişkilerinin tümü. Az ve öz ne güzel özetlenmiş değil mi? Bir insan topluluğunun veya ülkenin yaşayabilmesi için hayatta kalabilmesi ayakta kalabilmesi için ne kadar önemli ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlamışızdır.

Şimdi gelelim bizim ekonomimize malumunuz dolar aldı başını gidiyor dolarla beraber ülkede her şeyin fiyatı da aldı başını gidiyor. Kimilerine göre ekonomimiz iyi kimilerine göre kötü o topa hiç girmeyeceğim çünkü benim için önemli olan benim alım gücüm ne durumda ve nasıl, benim için önemli olan alışveriş yaparken ki karşılaştığım fiyatlardır. Birkaç ay öncesine bakacak olursak çarşıda pazarda fiyatlar arasında ciddi şekilde farklılıklar yer alıyor, mutfak tüpünden, tuvalet kağıdına, her şey kat kat artmış durumda.

Daha küçük hesaplar yapacak olursak ekmek örneğin defalarca zamlandı ve çoğu kişi bu zamları umursamıyor kayda almıyor olsa da insanlar bu zamanda evine ekmek götürmenin hesaplarını yapıyor, başka örnek verelim isterseniz ulaşım zammı yani dolmuş ücreti evet onlarda zamlandı onlarda nasibini aldı bu zam furyasından, gene çoğu kişi bunu da kayda almıyor ama en kaba tabirle Hatay’da kısa mesafe ücreti 4 TL üzerinde ve çoğu insan bunlardan feragat etmek için yürümek zorunda kalıyor dolmuşa binmiyor zorda kalmadıkça. İşte ben bunlara bakarım temel ihtiyaçlarımı karşılamakta zorluk çekiyorsam, temel ihtiyaçlarımı karşılamak için özel ihtiyaçlardan kısmak zorunda kalıyorsam ekonomi iyi değildir arkadaş, istediğiniz kadar iyi deyin, istediğiniz kadar savunun ben eğer yaşamakta güçlük çekiyorsam ay sonunu getiremiyorsam markette, çarşıda, pazarda sadece reyonlara fiyatlara bakıp geçiyorsam ekonomiyi de eleştiririm ekonomiyi de savunanı eleştiririm. Geçinemiyoruz apaçık ortada kimseye yalakalık yapacak zaman değil, zaman olanı ifade etme zamanıdır. Artık bunun farkına varın ve kabul edin EKO(NO)Mİ kötü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.